dilluns, 22 de juliol del 2013

Bauzá es vanta davant Rajoy d'haver liquidat la immersió a les Illes

El president balear vincula els mals resultats educatius a l'ensenyament en llengua catalana


El president de les Balears, José Ramón Bauzá, ha volgut posar de manifest avui en una conferència conjunta amb el president espanyol, Mariano Rajoy, que el seu govern és el primer en posar punt i final a un sistema d'immersió lingüística a les Illes. Bauzá ha vinculat els mals resultats educatius amb la immersió tot recordant que les Illes Balears són 'a la cua educativa d'Espanya i d'Europa' i 'des de fa dècades tot el debat educatiu a les Balears havia caigut exclusivament en la qüestió lingüística'.

El president ha recordat que al setembre vinent es posarà en marxa per primera vegada el sistema 'de tractament integral de llengües', que liquida la immersió.

Bauzá ho ha deixat anar en la conferència que ha fet a Madrid, on ha estat presentat per Mariano Rajoy i a la qual han assistit la vice-presidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, i els ministres de Defensa, Foment, Sanitat, Agricultura i Ocupació, a més del president del congrés espanyol, Jesús Posada, i la presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre.

Segons Bauzá, aquesta 'modificació' del sistema educatiu no va ser fruit només del PP, sinó 'de la majoria de la societat' que "és qui dóna suport al projecte polític que vam presentar'. Tot plegat, ha apuntat, dóna 'per primera vegada llibertat als pares per escollir la primera llengua vehicular de l'educació dels seus fills', perquè 'han de ser els pares els que han d'escollir el millor que considerin per als seus fills.'

La mesura, ha afegit 'no arregla tots els problemes de l'educació', però 'amb això s'amplien les llibertats de les persones i orientem l'educació cap a la competitivitat dels nostres nens en un futur en què les nostres fronteres estaran molt més enllà de les fronteres de la nostra comunitat i país i on hauran de competir amb altres nens del món sencer'. 'Un sistema educatiu no pot tenir complexes ni mesures a curt termini", ha conclòs.

La majoria prefereix el català
Bauzá ha passat per alt en aquesta conferència una dada demolidora que el desmenteix: Prop del 90% dels pares i mares d'alumnes prefereix el català a l'hora de matricular els seus fills a l'escola, si més no tenint en compte les dades de l'any passat.


http://www.vilaweb.cat/noticia/4135150/20130722/bauza-vanta-davant-rajoy-dhaver-liquidat-immersio-illes.html

1 comentari :

Anònim ha dit...

Jose ramon bauza mallorqui o faxa llepa culs