dijous, 27 de juny del 2013

Solidaritat insta CiU i ERC a tramitar al Parlament la proposta de referèndum amb la pregunta abans de l'1 de juliol, en compliment del pacte de governabilitat

Solidaritat clou el procés participatiu per triar la pregunta del referèndum amb la participació de més de 28.000 persones en les votacions

Solidaritat Catalana per la Independència ha entrat aquesta tarda al registre del Parlament l'informe de resultats de la campanya "Tria la pregunta del referèndum", que durant 3 setmanes ha permès a la ciutadania dir-hi la seva sobre quina hauria de ser la pregunta del referèndum d'independència.

Els resultats de les votacions han estat clars: la pregunta més votada amb més d'un 50% dels vots ha estat "Vol vostè que Catalunya esdevingui un Estat independent amb plena personalitat legal i internacional?". Aquests resultats demostren que la ciutadania vol una pregunta simple, clara i concreta. D'altra banda es constata el nombrós suport que té la Declaració d'Independència, en cas que el sí guanyi al referèndum o que aquest no es pugui celebrar per impediment per part d'Espanya.

Solidaritat ha fet entrega d’aquest document als partits polítics que formen la comissió parlamentària pel dret a decidir (CiU, ERC, PSC, ICV i CUP) al registre del Parlament, i els ha instat a emprendre les mesures següents:

·  Garantir el compliment del pacte governabilitat signat entre CiU i ERC, tot tramitant al Parlament, com correspon, la proposta  de referèndum abans de l'1 de juliol d'enguany, incloent-hi la pregunta.

·  El compromís de convocar el referèndum d’independència enguany i, en exercici de la Declaració de sobirania aprovada al Parlament, celebrar el referèndum independentment del posicionament i les accions provinents de les institucions espanyoles.

·  Establir els mecanismes necessaris per tal de garantir la participació popular en el procés d’independència i en la creació dels fonaments del nou Estat català.

Per al Secretari General de SI, Uriel Bertran, la gran participació popular en la campanya impulsada per Solidaritat demostra que “tenim una ciutadania interessada i mobilitzada pel procés d'independència, que té pressa i que hi vol participar activament”. Finalment Bertran ha volgut reiterar la predisposició de Solidaritat a col·laborar amb tots els agents socials, governamentals i polítics que calguin, amb l'objectiu de fer la independència, i ha assenyalat que la formació independentista continua treballant des de totes les instàncies possibles a nivell institucional, social, al carrer i a la xarxa per tal d'accelerar el procés d'independència.

Preguntat pels periodistes sobre la possibilitat que la petició de referèndum sigui realitzada pel President Mas, per carta i sense la pregunta (com apunten alguns mitjans de comunicació) , Uriel Bertran s'ha mostrat clar: “Esperem que no sigui així,  perquè incompliria els seus compromisos amb la ciutadania. No és per carta com s’ha d’informar Rajoy, que no es donarà per al·ludit, és aprovant la proposta de referèndum al Parlament amb  una pregunta clara i concisa.

 


* Adjuntem fotografies de la roda de premsa d'avui i l'informe complet de la campanya