divendres, 14 de juny del 2013

ERC trencarà el pacte amb CiU si no hi ha consulta el 2014

Així ho ha advertit el diputat Alfred Bosch, que recorda que el pacte de governabilitat així ho estableix

 

El portaveu d'ERC al congrés espanyol, Alfred Bosch, ha avisat avui a CiU que si la consulta no es fa el 2014 el pacte entre totes dues formacions s'haurà trencat. 'S'ha de fer la consulta el 2014; hi ha un pacte i és escrit. Si no es fa, considerarem que el pacte no s'ha complert i que s'ha trencat', ha declarat Bosch a Catalunya Ràdio, i ha dit que si passés això cada formació s'hauria de reunir per decidir què caldria fer. Abans, Josep Antoni Duran i Lleida havia dit que l'acord entre CiU i ERC permet ajornar la consulta fins al 2016.

Si ERC trenqués el pacte amb CiU hi hauria unes eleccions avançades, perquè la federació nacionalista perdria el suport estable al parlament. De fet Artur Mas va dir dimarts que l'única cosa que faria que s'acabés la legislatura abas del 2016 seria la pèrdua d'aquests suport estable.

L'avís de Joan Tardà a Mas
En el mateix sentit que Bosch s'havia expressar també el diputat d'ERC al congrés espanyol Joan Tardà, que havia deixat anar un avís al president de la Generalitat, Artur Mas, perquè no ajorni el procés sobiranista ni la convocatòria de la consulta. En un comentari al seu Twitter, Tardà ha dit: 'Si el president no compleix els acords amb ERC, segur que ho pagarà car. Abans de finals de juny, ha de demanar permís a l'estat per fer referèndum'. Tardà es referia a una de les condicions del pacte d'estabilitat que CiU i ERC van subscriure a començament de legislatura, segons el qual s'havia de formalitzar durant el primer semestre del 2013 la petició al govern espanyol de convocar un referèndum.

Aquest és el piulet de Tardà:


Mas va dir dimarts que donava per feta la petició formal al govern espanyol, quan es va reunir fa un parell de mesos amb Mariano Rajoy, li va traslladar la voluntat de dur a terme una consulta sobre el futur polític de Catalunya i el president espanyol li va respondre que no hi estava d'acord. Mas va deixar oberta la possibilitat de 'solemnitzar' la proposta, però li va treure importància.

Tardà va insistir-hi amb un altre piulet:





http://www.vilaweb.cat/noticia/4125218/20130614/erc-trencara-pacte-ciu-consulta-2014.html