divendres, 14 de juny del 2013

El País Basc defensa "un concert similar" al seu per a Catalunya

La consellera de Desenvolupament Econòmic atribueix les paraules de Navarro a la "ignorància"


Arantza Tapia



La consellera basca de Desenvolupament Econòmic, Arantza Tapia, ha manifestat que “al Govern basc no ens van agradar gens les declaracions de Pere Navarro. Són d’una extrema gravetat i fruit de la ignorància i d’un profund desconeixement d’on neix el concert econòmic” i ha dit que "entenem perfectament les reivindicacions catalanes”.

En declaracions a El món a Rac-1, ha apuntat que "entendria, sense cap problema, que Catalunya tingués un concert similar al basc i navarrès. Que nosaltres defensem el nostre concert i els drets històrics, no significa que Catalunya no pugui tenir un sistema similar. Entenem perfectament que Catalunya vulgui tenir alguna cosa similar a la que té Euskadi”.

Tapia ha valorat les paraules del líder del PSC i ha expressat que “sembla totalment absurd i d’una gravetat terrible fer aquestes declaracions" i ha afegit que "no són fruit d’una casualitat. Navarro ho portava molt ben pensat”.

Finalment, la consellera basca ha assenyalat que “Navarro està demostrant una crisi interna al PSOE molt important. És una demostració de les lluites internes que hi ha al partit. Esperem que s’aclareixin i que decideixin què volen fer”.