dissabte, 8 de juny del 2013

El nou sondeig d'El Periódico dóna ales a l'independentisme

Set de cada deu catalans exigeixen que es faci el referèndum encara que Rajoy no l'autoritzi i la majoria vol votar aquest any mateix

 


El Periódico acaba de fer pública la segona part del sondeig de GESOP, centrat en el referèndum d'independència.
El resultat indica que un 75% dels catalans vol fer la consulta. Un 68 per cent dels enquestats volen fer la consulta fins i tot si no l'autoritza l'estat i només un 29% creu que és obligada l'autorització de l'estat.
Significativament un 43 per cent dels enquestats vol votar aquest any mateix, mentre que un 39 vol votar l'any vinent. Sempre segons aquesta enquesta la declaració d'independència unilateral seria rebutjada per un 72 per cent dels enquestats.
El 45%, la majoria dels enquestats, es decanta per la independència. Un 25,4 vol un estat federal, el 18 vol seguir com fins ara i un sis per cent voldria que Espanya anul·lés l'autonomia. Un 34% dels votants del PSC estaria a favor de la independència.
La majoria dels consultats també reclamen que el referèndum es faci aquest any mateix, sense esperar al 2014.
Fa uns dies el mateix diari va publicar un sondeig sobre les eleccions que augmentava la majoria sobiranista al parlament i posava per primer vegada Esquerra Republicana per davant de CiU.

http://www.vilaweb.cat/noticia/4123278/20130608/sondeig-periodico-dona-ales-lindependentisme.html