dijous, 7 de febrer del 2013

Urdangarin no paga la fiança i el jutge valora com l'embarga


Ha de presentar un llistat de les seves propietats; si no ho fa, s'investigarà quin patrimoni té

 

 
Iñaki Urdangarín amb el seu advocat anant a declarar al jutjat de Palma Foto: Arxiu ND/ACN.


El gendre del rei espanyol, Iñaki Urdangarin, i el seu exsoci, Diego Torres, no han abonat la fiança civil en el termini que els havia imposat el jutge de Palma per la seva imputació en el cas Nóos. Els acusats haurien d'haver abonat 8,1 milions d'euros abans d'aquesta passada mitjanit.

Així doncs, el jutge José Castro iniciarà ara un procés d'embargament que podria portar Urdangarin a perdre la meitat de la seva casa de Barcelona i l'empresa Aizoon, que comparteix amb la infanta Cristina. En tot cas, cadascun dels imputats haurà de presentar un llistat de les seves propietats i Castro decidirà quins són els béns que seran embargats fins arribar a la xifra total del deute. En cas que la llista no sigui presentada, el jutge investigarà el patrimoni de tots dos.

En principi, el primer que s'embargarà seran les societats de les quals els dos imputats encara són titulars, com Nóos Consultoría, De Goes Center o Fundación Deporte, Cultura e Integración Social, entre altres. En qualsevol moment, però, els acusats podrien depositar la fiança per a paralitzar els embargaments.

Per la seva banda, els presumptes infractors han recorregut la interlocutòria que va fixar la fiança i l'advocat d'Urdangarin ha al·legat una vulneració del seu dret a la defensa al tenir en compte indicis obtinguts recentment. La xifra fixada, segons el representant legal del duc, li hauria causat un "empobriment injust", cosa que el portaria a acudir fins al Tribunal Constitucional per defensar el seu client.

http://www.naciodigital.cat/noticia/51546/urdangarin/no/paga/fianca/jutge/valora/embarga