L'OARC considera que Acciona, que va guanyar el concurs, hauria d'haver quedat fora
Les conseqüències de la decisió no són clares. El contracte va entrar en vigor per cap d'any i no ha estat anul·lat, ara com ara. El govern estudia les conseqüències de la decisió i té dos mesos per a presentar-hi recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Fonts de Territori i Sostenibilitat han confirmat que els serveis jurídics del govern estudien la repercussió legal de la decisió de l'OARCC i han recordat que Acciona podria recórrer aquesta resolució davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).
Agbar també havia protestat. Havia dit que un dels membres del consell d'administració d'Acciona, Ferran Rodés, entre més coses editor del diari Ara, és un càrrec de la Generalitat, concretament president del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible. L'OARC no veu que això representi cap incompatibilitat.
Les característiques del contracte
Acciona havia de començar a explotar l'ATLL a partir de l'1 de gener del 2013. L'operació està quantificada en 1.000 milions d'euros, 300 dels quals es van abonar en el moment de la formalització del contracte. Els 700 milions restants s'haurien d'abonar de manera progressiva durant els 50 anys que duri la concessió.
Territori i Sostenibilitat va adjudicar al mes passat la gestió de l'ATLL perquè el consorci liderat per Acciona Agua S. A. 'ofereix un millor preu de l'aigua', segons va puntualitzar el Departament. L'objectiu del procés de privatització d'ATLL és garantir la viabilitat del servei durant els 50 anys que dura la concessió.
http://www.vilaweb.cat/noticia/4070537/20130103/ladjudicacio-daigues-ter-llobregat-tomb-sorprenent.html
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada