dijous, 3 de gener del 2013

Monago Extremadura avança la paga extra als funcionaris, mentre Catalunya pateix cada fi de mes




La junta anuncia que demà sufragarà el corresponent al mes de juny, argumentant que té els comptes sanejats
Lluís Bou
La junta d'Extremadura ha anunciat que està fent els tràmits per pagar demà la bestreta de la paga extra de juny als empleats públics de la comunitat. El govern estremeny farà el pagament en plena crisi econòmica, tot i que Extremadura és l'autonomia espanyola més subsidiada, en una situació paradoxal.
José Antonio Monago
José Antonio Monago, president de la Junta d'Extremadura.

Extremadura és l'autonomia que es beneficia més del model de finançament autonòmic. No té dèficit fiscal sinó superàvit. Cada extremeny ha rebut els darrers anys +3.134 euros de superàvit fiscal, mentre que en canvi cada català n'ha deixat de rebre -2.704 a causa precisament de l'espoli fiscal. El conseller d'Administració Pública extremeny, Pedro Tomás Nevado-Batalla, ha reconegut avui el bon estat de les finances extremenyes. "Nosaltres complim amb l'objectiu de dèficit i per tant no té per què haver cap tipus ni de col·lisió ni de frec amb el Govern central", ha recalcat.
 
Mentre el govern extremeny del PP, amb el suport d'IU, viu d'aquesta manera folgada, el govern català viu amb angoixa cada fi de mes per pagar els empleats públics catalans i les empreses proveïdores de la Generalitat. La setmana passada la vicepresidenta Joana Ortega, va admetre que la Generalitat podria tornar a plantejar aquest any 2013 una rebaixa salarial als funcionaris.
 
A Extremadura el 26,68% de la població activa són funcionaris, la xifra més alta d'Espanya, mentre que a Catalunya és només el 9,79 per cent de la població activa.