dimecres, 28 de novembre del 2012

Ultima hora : Mas i Junqueras ja s'han reunit


En un dinar a Palau, el líder de CiU li demana "responsabilitat" per fer "un govern fort". El cap de files d'ERC tambés es troba amb Joan Herrera

 

Junqueras i Mas, en una imatge d'arxiu. Foto: ACN

 

 Amb absoluta discreció, fora de l'atenció mediàtica, i amb tota la cura. Així ha estat el dinar reunió que han mantingut al màxim nivell aquest dijous el president de la Generalitat, Artur Mas, i el candidat i líder d'ERC, Oriol Junqueras. Una trobada que ha servit a Mas per demanar-li al cap de files dels republicans "responsabilitat" per tal de formalitzar un "govern fort" com a garantia per celebrar la consulta.

La trobada ha buscat cordialment temptejar les primeres opcions de cara a formalitzar algun tipus d'acord estable de govern, el seu contingut a grans trets i explorar possibles fórmules d'articular-lo.


Segons han explicat fonts de la direcció d'ambdòs partits a Nació Digital, la trobada s'ha fet per asserenar els ànims després de tres dies de contactes creuats entre representants dels dos partits i declaracions i contradeclaracions entre els portaveus de les dues formacions, que en algun cas han generat alguna tibantor i algun malentès.


La trobada ha estat la tercera conversa entre Mas i Junqueras després del 25N. El líder dels republicans va trucar diluns al candidat de CiU per felicitar-lo per la victòria electoral sense entrar en més detalls més enllà de la cortesia, i dimarts per concertar l'entrevista i preparar una mica d'ordre del dia.