dimecres, 28 de novembre del 2012

ERC assegura suport extern a CiU


En un dinar a Palau, Artur Mas demana "responsabilitat" a Junqueras per fer "un govern fort". El cap de files d'ERC tambés es troba amb Joan Herrera

 

Junqueras i Mas, en una imatge d'arxiu. Foto: ACN

 

 Artur Mas serà president sense problemes i tindrà suport parlamentari per iniciar el procés de la consulta. Mas i Junqueras, amb absoluta discreció, fora de l'atenció mediàtica, i amb tota la cura han dinat avui en una reunió al màxim nivell. Una trobada que també ha servit a Mas per demanar-li al cap de files dels republicans "responsabilitat" per tal de formalitzar un "govern fort" com a garantia per celebrar la consulta.

La trobada ha buscat cordialment temptejar les primeres opcions de cara a formalitzar algun tipus d'acord estable de govern, el seu contingut a grans trets i explorar possibles fórmules d'articular-lo.


Segons han explicat fonts de la direcció d'ambdòs partits a Nació Digital, la trobada s'ha fet per asserenar els ànims després de tres dies de contactes creuats entre representants dels dos partits i declaracions i contradeclaracions entre els portaveus de les dues formacions, que en algun cas han generat alguna tibantor i algun malentès.


La trobada ha estat la tercera conversa entre Mas i Junqueras després del 25N. El líder dels republicans va trucar diluns al candidat de CiU per felicitar-lo per la victòria electoral sense entrar en més detalls més enllà de la cortesia, i dimarts per concertar l'entrevista i preparar una mica d'ordre del dia. Oriol Junqueras també s'ha reunit amb Joan Herrera.


Tot i els contactes, el president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha confirmat al programa 'Polièdric' de Catalunya Informació que el seu partit no formarà coalició amb CiU al pròxim govern de la Generalitat, tot i que s'ha compromès a garantir l'estabilitat parlamentària del govern en els grans temes de país: investidura, pressupostos i procés cap al referèndum.