diumenge, 18 de novembre del 2012

SI associa independència amb supervivència

López Tena que el fracàs del sobiranisme i "la venjança espanyola liquidaran Catalunya"

 

Solidaritat ha realitzat el míting central de les comarques de Lleida. Foto: Albert Salamé/SI 

El cap de llista de SI ha apujat el to del discurs en la seva visita a Lleida, on ha plantejat la independència com l’únic camí per impedir que una Catalunya “que ara està condemnada acabi liquidada”. López Tena pronostica que el caos arribarà pel fracàs del sobiranisme unit “a la venjança espanyola", que obligarà els catalans a buscar-se la vida fora.
 
En aquest sentit, ha instat el país a “forçar Mas a fer el que la gent es pensa que vol fer, la independència”. Tena apel·la a “ser més ambiciosos”, a abandonar definitivament la via autonomista i altres iniciatives, com la mentalitat amb què s’organitzen els partits de les seleccions catalanes, “perquè la gent veu que són partits de costellada i que no hi ha res a darrere”.



Potenciar la pagesia

La ruta per la Terra Ferma (Balaguer, Tàrrega i Lleida) ha estat l’excusa perfecte perquè López Tena hagi posat l’accent en una millora integral de la pagesia. El líder de SI adverteix en aquest sentit que en aquest sector cal posar fil a l’agulla tant en les polítiques pròpies “i assumibles que no es fan per manca de voluntat política” com en les que depenen de la Unió Europea i que, per tant, passen inexorablement “per assolir la independència”.

Tena ha criticat “la inacció absoluta” del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, que requereix obres en “infraestructures imprescindibles per comercialitzar els productes de Lleida”, com per exemple l’autovia i la connexió directa de ferrocarril amb Tarragona.

De portes endins, el presidenciable solidari ha reclamat més generositat de crèdit per part de l’Institut Català de Finances, “especialment en períodes de conreu i collita” i una política decidida pels productes de proximitat, “que són de millor qualitat i preu i suposen estalvi energètic”.

El número 1 per Barcelona també ha assenyalat que un futur estat propi garantiria la continuïtat de les empreses familiars i ha reclamat a Europa que es potenciï l’agricultura mediterrània, que considera relegada a un segon terme respecte la dels països nòrdics. Per la seva banda, Santi Costa, cap de llista per Lleida, pretén que la demarcació “deixi de ser invisible al Parlament”, especialment en matèria de comunicacions.