dimecres, 21 de novembre del 2012

Mas no incorporarà Duran al pròxim govern

Demana a Rajoy que depuri responsabilitats si no s'explica sobre l'informe · Interior diu que no troba l'informe que El Mundo li atribueix i que acusa Mas de corrupció


 El candidat de CiU a la presidència de la Generalitat, Artur Mas, no farà gaire canvis d'estructura en el futur govern i no preveu que el seu soci de federació, Josep Antoni Duran i Lleida, hi entri. Mas ha apuntat que pensarà més a fons en el govern després del 25-N però 'tampoc hi ha d'haver molts canvis d'estructura'. 'És possible que hi hagi algun, però segurament no molts, perquè és un govern que en les seves estructures no fa ni dos anys que està funcionant, és molt jove', ha argumentat. Sobre l'entrada de Duran, ha reconegut que no s'ho ha plantejat, però ha afegit que l'esquema ja es va pactar i passa perquè el cap d'UDC es quedi al congrés espanyol.


'Duran es va presentar a les eleccions generals amb un compromís de quatre anys i n'ha passat un. L'esquema que tenim és aquest, ja el vam acordar en el seu moment', ha subratllat.
Demana a Rajoy que depuri responsabilitats si no s'explica sobre l'informe
'Aquí hi ha determinades connivències que coneixem en detall i s'hauran d'anar aclarint, i ha arribat l'hora de demanar explicacions i si no hi ha explicacions haurem de demanar responsabilitats', ha delcarat avui el candidat de CiU a les eleccions del 25-N, Artur Mas, referint-se a la filtració d'un suposat informe policíac al diari El Mundo acusant-lo de corrupció. Mas ha dit avui que es va demostrant que 'tot plegat és un muntatge'.
'Tinc el dret de pensar que si ningú no es fa responsable de res i es limiten a dir calúmnies, potser és que fabriquen teòriques proves per veure si poden alterar els resultats d'unes eleccions. No és tan sols que vulguin que no hi hagi consultes, és que fan tots els possibles per si poden reorientar la voluntat popular.'
Mas va mostrar la seva sorpresa pel fet que ara es digui que no troben l'informe policial publicat al diari 'El Mundo'. 'Com pot ser que la policia, que deu ser una cosa seria es dediqui a fer esborranys i després ningú sàpiga qui l'ha fet? Quan la policia és un cos molt jeraràquic i tothom sap qui mana', va preguntar.

Això, al seu parer, li dóna dret a pensar que si ningú es fa responsable de res, 'potser aquí estan fabricant teòriques proves per veure si poden alterar els resultats d'unes eleccions'. Però acte seguit ja no ho ha posat com a possibilitat, sinó com a certesa: 'Ja no és només que vulguin que no hi hagi consultes, és que estan fent tot el que poden per veure si poden reorientar la voluntat popular'.

Per això, va reclamar que diumenge es deixin 'les coses clares', i que hi hagi un 'missatge clar a la gent que fa això', que és que el poble de Catalunya, 'tot ell, de manera clara, rotunda, voti a favor d'aquest camí' que CiU intenta representar. 'La nostra força és la força de la gent anant a votar democràticament', va defensar.

Mas es va comprometre a 'no fer ni un pas enrere' sempre i quan tingui la gent al costat, 'diguin el que diguin, facin el que facin, calumniïn el que vulguin'. 'Si hi ha un poble unit, si la gent sap pon hem d'anar i tenim un govern fort, amb determinació, encara que hi hagi bufetades, seguirem caminant', va resumir.
Interior diu que no troba l'informe que El Mundo li atribueix
La investigació encarregada pel ministeri de l'Interior espanyol per aclarir l'existència i filtració de l'esborrany policíac sobre Artur Mas publicat pel diari El Mundo no ha trobat pas el docment el qüestió. Segons que informa La Vanguardia, s'han analizat centenars de documents des que ahir al matí va començar la investigació per aclarir si existeix l'esborrany, i en cas que sigui així, qui i com es va filtrar. Però ara per ara no l'han trobat.
Afers Interns del ministeri treballa amb la hipòtesi que una o diverses persones van elaborar un informe a partir de múltiples elements que apareixen dispersos en els documents analitzats durant la investigació interna, diu el diari, que parla de quatre informes existents entre el 2011 i 2012 que contenen informacions que també apareixen a El Mundo, si bé cap d'aquests informes entregats al jutge afecten Artur Mas.