divendres, 24 d’octubre del 2014

Què, serà un èxit el 9-N? - Xevi Xirgo Teixidor

24/10/14 02:00 -



Ara que ja només falten setze dies per al 9-N tots ens fem aquella pregunta de “I què, serà un èxit el 9-N?” Doncs mirin, no hi donin gaires voltes. El 9-N serà un èxit que hi hagi urnes, que puguem anar a votar, que a Madrid es quedin perplexos del que fem, i que els corresponsals estrangers vegin que som tossuts. Perquè, s'ho imaginen el que deuen estar pensant a París, a Brussel·les o a Londres? Doncs que hi ha una gent d'un país que es diu Catalunya que protesten i protesten, i que ho fan democràticament, perquè volen decidir el seu futur.

S'imaginen què es deuen dir entre ells? Doncs que a Catalunya hi ha prop de dos milions de persones que un bon dia van decidir posar-se en fila i agafar-se de la mà de dalt a baix del país fent una cadena humana; que un any després aquests dos milions de persones se'n van anar a la capital del país i van fer una gran V perquè volen votar. I que ara, després que a Madrid els diuen que no, que no i que no, s'han empescat una altra cosa que farà que votin igualment.


Trauran urnes al carrer, imprimiran paperetes i la gent, pacíficament, anirà a votar en un acte simbòlic. Què és important? Que siguem molts, que siguem ordenats i que les imatges siguin realment espectaculars.

De la resta, de comptar quants no hi eren, ja se n'encarregaran els diaris de Madrid i sí, alguns d'aquí. Ens podem trobar dos milions de persones dipositant la papereta a les urnes (quant que em costa d'entendre el paper d'Herrera i Camats!) i que això sigui espaterrant.

Però no es preocupin. Aquests diaris de Madrid que els deia, i alguns dels d'aquí, es dedicaran a dir que un o dos milions de catalans votant només representen el 15, el 30 o el 40% del cens. I el dia que posaran la paraula ‘consulta' per primer cop als títols serà per deslegitimar-la.

Però no pateixin. Si passa això, si hi ha mitjans que en comptes de destacar que el 9-N és un clam es dediquen a parlar dels percentatges de participació per dir que no arribem al 50%, no només voldrà dir que no hi han entès res; voldrà dir, també, que els cou.

Darrera actualització ( Divendres, 24 d'octubre del 2014 02:00 ) 


http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/788858-que-sera-un-exit-el-9-n.html