dijous, 30 d’octubre del 2014

El bloc sobiranista prepara una denúncia internacional pel 9N

30/10/2014

CONSULTA 9-N

El govern espanyol impugnarà el 'nou 9N' al·legant que es manté la pregunta i que la Generalitat s'hi implica


Nerea Rodríguez



El president A.Mas anunciant la data i pregunta de la consulta


El bloc sobiranista està preparant un document amb una denuúncia política internacional al govern espanyol per impedir la celebració de la consulta del 9 de novembre. Segons publica ‘La Vanguardia’, en l’elaboració del document participen CiU, ERC, ICV-EUiA, la CUP, però també l’Assemblea Nacional Catalana.

Aquest text serà la concreció de la recollida de firmes que va demanar ICV com un dels mecanismes alternatius, juntament amb el ‘nou 9N’. El document el signaran els ciutadans que ho desitgin el mateix 9 de novembre, i després es portarà a l’Assemblea General de les Nacions Unides, al Parlament Europeu, a la Comissió Europea i al Consell d’Europa.


El text repassa el camí que s'ha seguit a Catalunya des de l'aprovació del projecte de reforma de l'Estatut pel Parlament al setembre del 2005, constata la falta de voluntat política del Govern espanyol per dialogar i la seva negativa a permetre l'exercici del dret a decidir, i demana a les institucions internacionals a les quals es dirigeix que actuïn perquè els catalans puguin decidir democràticament el seu futur polític.

El bloc sobiranista té la intenció de celebrar el proper dimecres dia 5 un acte conjunt de càrrecs electes al Parlament, al Congrés, al Senat, el Parlament Europeu i els ajuntaments per a presentar públicament el document.

A més, el mateix diari explica que el govern espanyol impugnarà el ‘nou 9N’ al·legant la Generalitat pretén fer un referèndum encobert, perquè es manté la pregunta i que el govern català és el responsable del dispositiu que implica a funcionaris i policies.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/10/el_bloc_sobiranista_prepara_una_denuncia_internacional_pel_9n_104158.php