divendres, 6 de setembre del 2024

L’entorn de la CUP amenaça amb impedir que el nacionalisme català participi en els actes de la Diada

 

 

DIADA

 

5 SETEMBRE 2024

per Redacció

 

 


 



La portaveu del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), Júlia Portet, ha manifestat, en la roda de premsa de presentació dels actes de la Diada Nacional de Catalunya d’enguany, que “cal reforçar la idea d’un independentisme popular i antifeixista que impedeixi que es normalitzi la participació de l’extrema dreta en els actes de la Diada”.

El SEPC és un sindicat d’estudiants de l’Esquerra Independentista (EI), l’entramat d’organitzacions de l’entorn de la CUP. D’aquesta manera, Portet fa una crida velada a l’ús de la violència dels militants de l’EI contra els actes organitzats per Aliança Catalana i el Front Nacional de Catalunya en aquest 11 de setembre que s’acosta.

Recordem que membres de l’EI han atacat els darrers anys paradetes d’Aliança Catalana i el FNC, així com han agredit militants d’aquests dos partits mentre recollien avals per a poder presentar els respectius partits a les eleccions catalanes. No s’ha donat mai el cas que militants d’Aliança o el FNC hagin atacat actes de la CUP o de cap altra organització independentista. Alguns d’aquests atacs a membres de partits nacionalistes s’han portat als tribunals.

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.estat.cat/lentorn-de-la-cup-amenaca-amb-impedir-que-el-nacionalisme-catala-participi-en-els-actes-de-la-diada/