dimarts, 3 de setembre del 2024

… i algú va assenyalar Tossa

 

 

OPINIÓ

 

"La desproporció és de tal magnitud que equivaldria a desplaçar 50.000 persones, sense encomanar-se a ningú, a Barcelona"

 


 

 




 

Salvador Cot

02-09-2024



Costa d’imaginar com tot un govern d’estat -ni que sigui l’espanyol- pot decidir, amb tot el menfotisme, que envia, de cop, 200 immigrants acabats d’arribar a un municipi que té un cens de 6.500 habitants. És a dir, algú des de Madrid ha ordenat que la població de Tossa de Mar creixi més d’un 3% d’un dia per l’altre, sense donar més explicacions que una trucada d’última hora a l’alcalde. La desproporció és de tal magnitud que equivaldria a desplaçar 50.000 persones, sense encomanar-se a ningú, a Barcelona. Naturalment, la inquietud s’ha escampat molt més enllà de Tossa, un poble més que acostumat a la diversitat, on la llengua habitual de relació és el català, al marge de l’origen familiar dels tossencs i on no hi ha hagut mai cap incident seriós vinculat amb el racisme o la xenofòbia.

La qüestió és que el trasllat d’aquestes 200 persones, sense que elles en tinguin la més mínima culpa, ha acabat generant una allau informativa en els mitjans de comunicació -tant els catalans com els de Madrid- que no ajuda gens a la imatge de marca de la qual viu un municipi turístic com és Tossa. Afortunadament,

estem al final de la temporada d’estiu. Però el fet descriu perfectament el desinterès per les conseqüències de les decisions que es prenen des de despatxos llunyans per polítics convertits en casta autoreferencial.

Una de les sorpreses de les últimes eleccions a un parell de lands alemanys és l’aparició d’un partit nítidament d’esquerres, l’Aliança Sahra Wagenknecht, que ha desplaçat el progressisme oficial a partir d’un discurs contra l’ecologisme punitiu que castiga les classes més desafavorides, la cultura de la cancel·lació i la inhibició total respecte als problemes que, inevitablement, genera un fort corrent immigratori entre els sectors socials amb menys recursos.

Els moviments des de baix acaben fent trontollar els de dalt, sobretot quan fa dècades que es prenen les decisions des d’una còmoda somnolència política.

 

 

 

 

ENLLAÇ ARTICLE :

https://elmon.cat/opinio/algu-va-assenyalar-tossa-896094/