dilluns, 15 de juliol del 2024

Identifiquen l’autor de l’atac a Trump: un jove votant republicà de 20 anys

 

 

INTERNACIONAL

 

Quan els agents dels cossos de seguretat han aconseguit localitzar l'atacant, aquest jeia a la teulada des d'on havia realitzat els trets

 

 

Captura de pantalla del moment en què l'expresident dels Estats Units, Donald Trump, és evacuat del míting a Pensilvània / Artem Priakhin - SOPA Images via Z

 



damunt cap document al damunt, la qual cosa ha dificultat la seva identificació durant hores. El mitjà local de Pittsburgh WTAE assegura que el tirador ha usat un fusell AR-15 i ha disparat fins a vuit trets abans de ser abatut pels agents del Servei Secret. Les autoritats han confirmat que Crooks ha causat la mort d’un assistent el míting, ha ferit a Trump a l’orella dreta i ha deixat dues persones més ferides de gravetat entre el públic.

La Policia, després d’identificar a l’atacant, han tancat tots els camins que conduïen a la casa de la família del sospitós, a Bethel Park, al sud de Pittsburgh i a aproximadament una hora amb cotxe del lloc del míting en Trump. Ara, el Servei Secret està liderant la investigació i el Departament de Justícia, l’FBI i l’Oficina d’Alcohol, Tabac, Armes de Foc i Explosius formaran part de l’equip. En els pròxims dies, el focus estarà posat en l’actuació dels Serveis Secrets i en el que va poder fallar perquè tingués lloc un intent de magnicidi. “Seran dies, setmanes, mesos de recerca. És sorprenent, però els detalls es coneixeran més endavant en la investigació“, ha assegurat l’agent de l’FBI Kevin Rojek en una roda de premsa.

Trump “està bé”

Per altra banda, un portaveu de la campanya de Trump, Steven Cheung, ja ha assegurat, a través d’un comunicat, que l’expresident “està bé i que l’estan revisant en un centre mèdic local” i que la seva vida no corre perill. A més, el fill de Trump, Donald, ha anunciat, poc després, que ha parlat amb el seu pare per telèfon. “Està de molt bon humor”, ha sostingut. 

En una publicació en la seva plataforma de xarxes socials Truth Social, el mateix Trump ha assegurat que li “han disparat una bala que em va travessar la part superior de l’orella dreta. He sabut immediatament que alguna cosa anava malament quan he escoltat una xiulada, trets i he sentit immediatament que la bala em travessava la pell”. 



 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://elmon.cat/mon/identifiquen-autor-atac-trump-jove-votant-republica-20-anys-879891/