dilluns, 10 de juny del 2024

Sílvia Orriols vota per un 'Estat Català' en les votacions per la mesa del Parlament de Catalunya

 

 

POLITICA

 10/06/2024  -  18:39

 

Durant les votacions per a la mesa del Parlament, els dos candidats d'Aliança Catalana han votat per un 'Estat Català', una declaració escrita als seus papers de votació

 





 

 

 Aquest dilluns, l'alcaldessa de Ripoll i líder d'Aliança Catalana, Sílvia Orriols, ha fet la seva entrada al Parlament de Catalunya com a nova diputada. Amb la barretina del seu avi i acompanyada per membres del seu partit, com Lluís Areny i Oriol Gès, candidats per Barcelona, i Jordi Coma, candidat per Girona en les eleccions del 12 de maig, Orriols ha marcat l'inici de la seva presència a la cambra catalana.

Abans de la primera sessió de la legislatura, Orriols ha expressat la seva emoció a través de les xarxes socials: "Avui compliré un somni... veure en primera persona com el nacionalisme català irromp al Parlament de Catalunya. I tot és gràcies a TU!!! Plegats, ho hem fet possible!". La sessió inaugural ha estat iniciada pel seu company de partit, Ramon Abad, diputat d'Aliança Catalana a Lleida.

 




Durant les votacions per a la mesa del Parlament, els dos candidats d'Aliança Catalana han votat per un 'Estat Català', una declaració escrita als seus papers de votació. Malgrat això, aquests vots han estat considerats nuls pels responsables de l'escrutini. No obstant això, Orriols i el seu partit han aclarit que els vots d'Aliança Catalana no eren els nuls, sinó que representaven una expressió legítima del seu desig polític.

En les darreres eleccions, el partit liderat per Sílvia Orriols va obtenir 118.000 vots, aconseguint un escó per Girona i un altre per Lleida, quedant-se a només 2.600 vots de tenir representació també per Barcelona. Aquest resultat consolida la presència d'Aliança Catalana al Parlament i obre una nova etapa en la seva lluita política per un 'Estat Català'.

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://gironanoticies.com/noticia/240274-silvia-orriols-vota-per-un-estat-catala-en-les-votacions-per-la-mesa-del-parlament-de-catalunya.htm