dimecres, 6 de març del 2024

L’Audiència de Madrid ordena la detenció de Dani Gallardo per a empresonar-lo

 

 

MÓN - ESPANYA

 

 

La setmana passada, l'Audiència de Madrid li va donar tres dies perquè es lliurés voluntàriament a la presó, però no ho va fer

 

 


 

 

 

Arnau Lleonart

06.03.2024 - 11:08

Actualització: 06.03.2024 - 11:31

 

 

L’Audiència de Madrid ha emès una ordre de detenció contra Dani Gallardo perquè el tanquin a la presó i compleixi la condemna pels delictes de desordres públics i d’atemptat contra l’autoritat en concurs ideal amb un delicte lleu de lesions, durant una manifestació contra la sentència del procés el 2019 a Madrid. La setmana passada, l’Audiència li havia comunicat que tenia tres dies per a entrar a la presó, però no es va lliurar voluntàriament i ara n’han ordenat la detenció.

 

Gallardo ja va passar tretze mesos en presó provisional, i ara encara té pendent de complir dos anys i onze mesos més. La seva defensa va demanar de suspendre temporalment l’ordre d’entrar a la presó perquè la llei d’amnistia n’eliminarà la condemna quan sigui aprovada, però el tribunal ho va desestimar.

El 16 d’octubre de 2019, Gallardo va participar en la manifestació en solidaritat amb els presos polítics catalans a la plaça del Sol de Madrid, i es va interposar entre un grup d’antiavalots de la policia espanyola que havien capturat violentament una amiga seva. “La policia va rebentar la manifestació i va començar a carregar. En aquesta persecució

van agafar la meva amiga, l’Elsa, i la van apallissar. Instintivament, em vaig posar entre ella i els antiavalots per aturar aquella barbàrie”, va explicar en una entrevista a VilaWeb. També va dir que havien rebut tota mena de cops: “Una violència absolutament gratuïta. Va arribar un moment que em vaig tirar a terra i em vaig arraulir per evitar que em destrossessin. La pallissa que li van donar l’Elsa li va deixar blaus que feien més d’un pam. Tota aquesta brutalitat va quedar ben tapada al judici amb el muntatge que es van inventar.”

De fet, el jove considera que el judici va ser “una burla”: “Escoltes la versió dels policies i és gairebé una novel·la de ciència-ficció. És plena de contradiccions i no té cap mena de sentit. […] L’informe mèdic de l’agent és fet a dos quarts de deu de la nit a la plaça del Sol, i a mi em detenen a tres quarts d’onze a Tirso de Molina.” El relat policíac és que Gallardo va colpejar dues vegades el cap de l’agent que detenia l’Elsa amb un bastó. Ell va dir al judici que no era veritat, que no sabia res d’aquell bastó i que només s’havia interposat entre els agents i la seva amiga amb el seu propi cos, però no el van creure. D’ençà que va ser empresonat el 2019, ha mantingut que no va fer res d’allò de què era acusat. Durant les protestes post-sentència ja va ser un dels encausats que més temps va passar en presó provisional, i ara, a punt d’aprovar-se l’amnistia, tornarà a un centre penitenciari, i ningú no podrà evitar que hi passi, pel cap baix, uns quants mesos més.

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/laudiencia-de-madrid-ordena-la-detencio-de-dani-gallardo-per-a-empresonar-lo/