dilluns, 19 de febrer del 2024

Traspàs de Rodalies: Govern i Estat es donen sis mesos per fixar les bases

 

 

RODALIES

 

Els governs català i espanyol pacten sis comissions tècniques per crear la nova empresa mixta que gestionarà el servei

 

 

Óscar Puente i Ester Capella en una de les reunions bilaterals | Europa Press

 



“espai de coordinació tècnica” per fer front a un “gran repte”. En un moment en què els talls i les incidències a l’R3 tornen a estar a l’ordre del dia, Capella ha assumit que “exercir les competències comporta una gran responsabilitat” i ha insistit que la Generalitat de Catalunya està preparada per fer-ho. 

Passatgers pugen a un tren de l’R3 de Rodalies a plaça Catalunya / ACN

 

Puente defensa que el 40% d’incidències són per causes externes

El ministre també ha volgut excusar-se davant l’allau d’incidències que hi ha a Rodalies. El ministre ha lamentat que el 40% de les incidències són per accions vandàliques i que la meitat de tots els actes vandàlics que passen al servei de Rodalies a l’Estat passen a Catalunya.

“Estem en permanent contacte amb els Mossos i serveis de vigilància de Rodalies, però el servei té una extensió enorme”, ha apuntat el ministre, que malgrat tot ha assumit que “molts cops” fallen comunicativament i a l’hora “d’oferir alternatives” als usuaris afectats per aquestes incidències. Aquest dilluns, un robatori de cablejat ha deixat sense servei el tram de l’R3 que va entre Parets del Vallès i Les Franqueses. A primera hora, la manca de conductors ha dificultat el servei alternatiu d’autobusos. 



 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://elmon.cat/uncategorized/traspas-rodalies-govern-estat-es-donen-sis-mesos-fixar-bases-803119/