dilluns, 23 d’octubre del 2023

Contundent missatge de Puigdemont sobre la independència en mig de les negociacions entre el PSOE i Junts

 

 

El president a l'exili recorda que la independència de Catalunya és "l'única manera de continuar existint com a nació"

 

 

L'eurodiputat de Junts Carles Puigdemont en la roda de premsa per valorar la sentència del TGUE sobre la immunitat. Data de publicació: dimecres 05 de juliol del 2023, 14:24 Localització: Brussel·les Autor: Nazaret Romero

 



Maria Garcia

El president a l’exili, Carles Puigdemont, ha llançat un contundent recordatori per a tots aquells que creuen que la independència de Catalunya és una qüestió de segona a tractar en les negociacions per a la investidura de Pedro Sánchez. L’estat i el contingut de les converses entre el PSOE, Sumar i els partits independentistes s’està mantenint en el més estricte silenci, especialment per part de Junts, ja que el Govern català sí que va constatar que no s’havien assolit els avenços necessaris per a la investidura de Sánchez.

En mig del silenci imperant que envolta les negociacions entre Junts i el PSOE, però tenint molt presents les condicions que Carles Puigdemont va fixar per a obrir les converses amb els socialistes, Puigdemont ha enviat un missatge que deixa clara la postura del partit. El president a l’exili ha reiterat la necessitat de reconèixer el conflicte polític català, així com

la d’assolir la independència, citant el discurs que va fer el passat 5 de setembre, quan va comunicar les condicions de la formació independentista.

Catalunya és una nació, una vella nació europea, que ha vist atacada la seva condició nacional pels règims polítics espanyols des del 1714, fet pel qual veu en la seva independència política l’única manera de continuar existint com a nació” ha escrit Puigdemont a Twitter, citant un fragment del seu discurs.

 

 


Aquell dia, Puigdemont va deixar també clar que Espanya tenia dues opcions: o pactar amb un partit que “manté la legitimitat de l’1-O i que no renunciarà a la unilateralitat com a recurs legítim per fer valer els drets del poble català”, o repetir les eleccions, un escenari que encara no pot descartar-se, però que els socialistes intenten evitar a tot preu.