dijous, 15 de desembre del 2022

La predicció de Boye sobre Eva Kaili i Borrell: "Això serà un festival"

 

 

PARLAMENT EUROPEU

 

 

 

L'advocat ironitza amb les acusacions que l'advocat de l'exvicepresidenta ha fet a l'alt representant diplomàtic de la UE 

 

 

Lluís Bou
Barcelona. Dimecres, 14 de desembre de 2022. 21:42
Temps de lectura: 2 minuts  

 

 

L'advocat Gonzalo Boye ha pronosticat que la decisió de l'advocat de l'exvicepresidenta de l'europarlament Eva Kaili d'implicar l'alt representant diplomàtic de la UE, Josep Borrell, en la decisió de viatjar a Qatar portarà cua. "Això serà un festival", ha deixat anar l'advocat, i hi ha afegit emoticones amb ulleres de sol. L'advocat Michalis Dimitrakopoulos ha afirmat que quan Eva Kaili va anar a Qatar, on va celebrar diverses entrevistes, seguia un pla que havien engegat el 2019 l'alt representant de la diplomàtica europea, Josep Borrell, i també la comissària d'Afers Exteriors Ylva Johansson, per cooperar amb aquest país àrab i amb Kuwait i Oman, segons informa Euractiv.

 




En les declaracions al canal de televisió grega MEGA, l'advocat grec també ha implicat l'actual presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola, i assegura que Kaili seguia ordres d'ella en els seus viatges. "El que l'opinió pública ha de saber és que Qatar no va necessitar subornar la senyora Kaili perquè ella va anar a Qatar com a representant del Parlament Europeu, i els discursos i les entrevistes que va fer van ser després

d'un acord i una ordre de la presidenta Roberta Metsola", afirma Dimitrakopoulos. "Metsola també va enviar amb ella un funcionari de la UE, Roberto Bendini, per observar totes les reunions que faria la senyora Kaili", ha afegit.

 

D'altra banda, la policia belga ha fet públics els diners que ha confiscat als dirigents de l'eurogrup socialista detinguts, i també les bosses de paper, de tela, maletins o maletes de viatge on estaven dipositats. "En el marc de l'expedient de la Fiscalia Federal de sospites de corrupció, adreçat a persones actives al Parlament Europeu, la Policia Judicial Federal ha requisat prop d'1,5 milions d'euros durant els escorcolls realitzats a la regió de Brussel·les", ha informat.

 

Mentrestant, l'Eurocambra estudia mesures de contenció després de l'aparició de l'escàndol de corrupció 'Qatargate'. Ha acordat suspendre la tramitació de tots els 'dossiers' legislatius relacionats amb Qatar i les visites planejades al país àrab. Per un altre, planteja impedir l'accés de "representants dels interessos qatarians" a la institució fins que la investigació sobre el presumpte cas de suborns, que de moment ja li ha costat el càrrec a la vicepresidenta de la cambra, es resolgui. Aquests són alguns dels compromisos negociats pels eurodiputats per a la resolució sobre l'escàndol de corrupció que ha esquitxat la institució, un text que es votarà aquest dijous. D'altra banda, el grup 'Amics de Qatar', presidit per l'eurodiputat de Ciutadans José Ramón Bauzá, ha cessat per complet la seva activitat "fins que s'arribi al fons de l'assumpte".

 

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/prediccio-boye-eva-kaili-borrell-sera-festival_934590_102.html