dimecres, 21 de setembre del 2022

L'ANC constata "distanciament" amb ERC i es reafirma en l'estratègia de la DUI el 2023

 

 

INDEPENDENTISME

 

 

L'entitat s'ha reunit aquest matí amb la CUP per "trobar estratègies i escenaris" cap a la independència 

 

 

John McAulay
Foto: ANC
Barcelona. Dimecres, 21 de setembre de 2022. 18:27
Actualitzat: Dimecres, 21 de setembre de 2022. 18:32
Temps de lectura: 2 minuts
 
 
 
 
 

 
 
 

Després de l'èxit mobilitzador de l'Assemblea Nacional Catalana per la passada Diada, l'entitat ha vist reforçat la seva estratègia per accelerar la independència. És en aquest context que l'ANC ha iniciat una ronda de contactes amb partits, entitats i figures del món independentista que tenen per objectiu reforçar i teixir complicitats entre els socis de l'espai. Aquest dimecres a la tarda ha estat el torn d'ERC. Les dues delegacions, liderades pel vicepresident de l'ANC, Jordi Pesarrodona (la presidenta Dolors Feliu es troba a Nova York per una conferència sobre la repressió de l'Estat), i la portaveu dels republicans, Marta Vilalta, s'han reunit durant més d'una hora al Parlament. Les sensacions de la trobada, però, han estat força austeres.

 

Pesarrodona s'ha limitat a reivindicar la necessitat de teixir "ponts de conversa" entre els partits i entitats que conformen el moviment independentista per poder trobar "punts de confluència". "Tots coincidim que s'ha de parlar perquè tenim un propòsit compartit claríssim, que és la independència", ha dit, preferint no entrar en retrets amb ERC. L'única crítica s'ha limitat a constatar que hi ha "bastant distanciament" entre totes dues parts, assenyalant també la importància que la gent estigui mobilitzada. "Veiem que els partits, com van fer abans de l'1-O, obeeixen la gent quan

aquest empeny des de sota, per la qual cosa és el poble mobilitzat el que empenyerà els partits". Més enllà, ha insistit que la seva proposta de fer la declaració d'independència de Catalunya durant la segona meitat del 2023 continua de peu, i que no modificaran el seu full de ruta. "Continuem decidits a la confrontació amb l'Estat perquè veiem una finestra oberta. Si no, exigirem eleccions", ha amenaçat, com ja va fer Dolors Feliu durant la seva intervenció de la Diada.

 

La proposta de fer la DUI l'any vinent va ser feta per la mateixa presidenta de l'ANC durant la reunió de l'entitat, juntament amb Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència, amb Pere Aragonès. El president de la Generalitat i les dues organitzacions van tancar la porta a aquesta opció. Similarment, Junts també va mostrar les seves reticències a la proposta.

 

Reunió amb la CUP

Després de la Diada, l'ANC va anunciar que es reuniria amb els partits durant els pròxims dies. La trobada amb Junts va ser immediata, i aquest mateix dimecres, abans de veure's amb els republicans, l'entitat s'ha reunit amb la CUP, això sí, sense oferir declaracions posteriors a petició dels anticapitalistes. Tan sols s'hi ha fet referència en una piulada a Twitter en què han explicat que d'aquesta manera complien el compromís de la "roda de contactes" amb partits i institucions "per valorar l'èxit de la manifestació de l'11-S i trobar estratègies i escenaris per avançar cap a la independència".

 

 

 

 

 



 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/anc-constata-distanciament-erc-reafirma-amenaca-eleccions_887880_102.html