dimarts, 2 d’agost del 2022

El Consell per la República diu que la suspensió de Borràs alimenta el ‘lawfare’ contra l’independentisme

 

 

PAÍS - RINCIPAT

 

 

L'entitat lamenta que ERC i la CUP votessin a favor de la suspensió sense tenir en compte el context de repressió 

 

 

Redacció

02.08.2022 - 09:51

Actualització: 02.08.2022 - 09:54

 

 


 

 

 

El Consell per la República ha lamentat la suspensió de Laura Borràs com a presidenta del Parlament de Catalunya, acordada per la mesa amb els vots del PSC, ERC i la CUP. En una declaració, l’entitat assenyala que l’aplicació de l’article 25.4 del reglament de la cambra, sense tenir en compte el context de repressió, tan sols alimenta l’efectivitat del lawfare contra l’independentisme.

 

“En un context de lawfare, el que esdevé rellevant no és l’objecte de persecució (el delicte concret que s’imputa) sinó la motivació no imparcial de la persecució judicial contra una

persona determinada, en aquest cas la presidenta del parlament”, continua el Consell, que detalla que les acusacions de corrupció són una estratègia ben coneguda en els contextos de lawfare.

 

Així mateix, l’entitat posa en dubte que l’article 25.4 sigui compatible amb el Conveni Europeu de Drets Humans i al Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics, ja que posa en dubte la presumpció d’innocència de l’afectat.

 

“Per això, organitzacions i tribunals internacionals de defensa dels drets humans consideren que calen raons prou sòlides per suspendre o inhabilitar un diputat per l’exercici de les seves funcions parlamentàries, i això, fins i tot, pressuposant l’existència d’un poder judicial imparcial i independent”, afegeix.

 

Finalment, el Consell avisa que casos com el de Borràs posen de manifest que estan en joc els drets dels representants a exercir els seus drets i mandat representatiu, és a dir els drets dels electors a ser representats, que és l’essència de la democràcia.

 

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/consell-republica-suspensio-borras-lawfare-independentisme/