dilluns, 6 de juny del 2022

Manuel Valls se'n va per la porta de darrere de Twitter després del seu fracàs a França

 

 

FRANÇA

 

 

Valls ha quedat descartat en la primera volta de les legislatives franc

 

 

Nura Portella
Foto: Instagram @manuelvalls
Barcelona. Dilluns, 6 de juny de 2022. 08:33
Actualitzat: Dilluns, 6 de juny de 2022. 08:38
Temps de lectura: 2 minuts  

 

 


 

 

Adieu Twitter". Amb aquest breu missatge i que no deixava cap espai per a la imaginació, Manuel Valls s'acomiadava dels seus seguidors a la xarxa social minuts abans d'esborrar-se el seu perfil. Ara, quan es busca l'usuari, @manuelvalls, la plataforma adverteix que el compte ja no existeix, perquè ha estat eliminat. Aquesta decisió de Valls es produeix la mateixa nit que es constatés el seu nou fracàs, ara a França, després d'haver quedat fora de l'Assemblea Nacional. L'ex-primer ministre francès s'havia presentat com a representant de la circumscripció dels francesos residents a l'Estat, Portugal, Andorra i Mònaco, però els resultats no li permeten passar a la segona volta, ja que ha quedat tercer. "La meva candidatura no ha convençut", ha lamentat minuts abans de desaparèixer de Twitter, tot reflexionant que "unes eleccions són un moment per a la veritat", ha reflexionat.

 

Admet la derrota 

Tot i que l'exregidor de l'Ajuntament de Barcelona ha estat el més votat a  Portugal i Mònaco, no ha conquistat l'electorat que viu a l'Estat o a Andorra. En les piulades, Valls ha assegurat que "la dissidència i la divisió han sembrat confusió", en referència al fet que hi haguessin dos candidats del mateix partit, LREM, "però no puc ignorar la meva puntuació i el fet que la meva candidatura no ha convençut", ha reconegut. Aquest no ha estat l'únic missatge admetent la derrota, i ha seguit omplint el seu perfil de Twitter, cada cop amb paraules més críptiques sobre com es planteja el futur a la política. Davant aquests resultats electorals, "em correspon lúcidament treure les conseqüències d'això", ha llançat, per després afegir, amb to sentimental, "la vida és prou bonica per girar tranquil·lament les pàgines". Per últim, Valls ha demanat que l'electorat "bloquegi" el front comú d'esquerres en la segona volta dels comicis que se celebraran la setmana ve.

 

Amb Valls fora del taulell polític i també de Twitter, serà l'ecologista Renaud Le Berre qui s'enfrontarà cara a cara amb l'actual diputat, Stéphane Vojetta, del partit d'Emmanuel Macron. És important saber que les eleccions legislatives per escollir els diputats de l'exterior, com en el cas de Valls,  se celebren una setmana abans que els ciutadans residents a França. 

 

Gira poc multitudinària 

Els resultats del polític francès eren previsibles, tenint en compte com s'havia desenvolupat la seva campanya. Buscant uns vots que no van arribar, Valls se'n va anar de "gira" per l'Estat, però els resultats probablement no van ser els que s'esperava. En només uns dies va visitar Menorca, illa de la qual n'és una habitual i on es va casar, Lisboa, Andorra i Barcelona, però també va passar per Alacant a mitjans maig. La premsa francesa es va fixar especialment en aquesta, pel seu fracàs. La convocatòria es va fer en un Ibis Hotel i el programa Quotidien del canal francès TMC el va seguir: 

"Valls, desesperat. Va convocar als seus en un hotel de la perifèria on ja vam constatar que hi havia poca gent veient els cotxes aparcats en el garatge".

 

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/internacional/manuel-valls-porta-darrera-twitter-fracas-eleccions-franca_768561_102.html