dimarts, 17 de maig del 2022

Obertes les inscripcions de la Via Pirinenca, l’acte que reivindicarà la sobirania de Catalunya i Euskal Herria

 

 

L’ANC, Gure Esku i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya afirmen que l’acció serà un gran repte que perdurarà en la memòria de la ciutadania.

 

 

Redacció 17/05/2022

 

 

Via pirinenca.

 


L’ANC ha anunciat l’obertura de les inscripcions per participar en la Via Pirinenca el pròxim 2 de juliol a Llívia. De fet, és la data escollida per l’acte central que consisteix a il·luminar simultàniament més de 300 cims al llarg de tots els Pirineus per reivindicar la plena sobirania de Catalunya i Euskal Herria.

 

A partir d’avui ja es poden realitzar les inscripcions per participar en l’acció organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana, Gure Esku i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). Es tracta d’un clam conjunt a la plena sobirania, al dret a decidir lliurement el futur dels dos pobles i a fer realitat la independència.

 

Des de les organitzacions expliquen que serà un gran repte que perdurarà en la

memòria de la ciutadania, ja que mescla activisme i art per crear un relat poètic i polític. “Per primera vegada, els Pirineus s’il·luminaran de punta a punta, de l’oceà Atlàntic al mar Mediterrani”, afirmen. Així mateix, es vol reclamar l’atenció de la comunitat internacional i fer manifest el rebuig cap a les fronteres imposades, la repressió i els obstacles antidemocràtics que pretenen impedir la materialització de la voluntat democràtica dels pobles basc i català.

 

Un acte adaptat perquè hi pugui participar tothom

A la Via Pirinenca hi haurà molts cims preparats perquè hi pugui participar tothom que ho vulgui, però també n’hi haurà d’altres d’alta complexitat on l’activitat estarà estrictament reservada a muntanyenques i muntanyencs experts.

 

Podeu realitzar les inscripcions a partir d’avui en aquest enllaç.

 

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA  :

https://www.larepublica.cat/noticies/obertes-les-inscripcions-de-la-via-pirinenca-lacte-que-reivindicara-la-sobirania-de-catalunya-i-euskal-herria/