dimarts, 15 de març del 2022

[VÍDEO] Rufián compra el relat dels vincles de Puigdemont amb Rússia i obre una crisi amb Junts

 

 

PAÍS - PRINCIPAT

 

 

"Són senyorets que es passejaven per Europa reunint-se amb la gent equivocada perquè així es pensaven que eren James Bond", diu Rufián  

 





Per: Redacció 

15.03.2022  13:47

 

 

Unes declaracions del portaveu d’ERC al congrés espanyol, Gabriel Rufián, ha encès un gran malestar a Junts, perquè ha donat per bones les informacions difoses per la premsa espanyola sobre suposats contactes de l’entorn de Puigdemont amb Rússia per aconseguir el suport del Kremlin a la independència de Catalunya. En plena guerra d’Ucraïna, torna a haver-hi filtracions del sumari de l’operació Volhov en aquest sentit, i el periodista d’extrema dreta Javier Negre ha aprofitat per a demanar-li l’opinió a Rufián en una conferència de premsa al congrés.

 

Si ve en anteriors ocasions Rufián s’havia negat a respondre preguntes de mitjans ultres, aquesta vegada ha recollit el guant de Negre i ha dit: “Ja sabeu que jo intento no parlar mai de Junts o d’aquest espai de l’antiga Convergència però això que cau ho faré. Crec que són senyorets que es passejaven per Europa tot reunint-se amb la gent equivocada perquè així durant una estona es pensaven que eren

James Bond. No ens representen. És d’una frivolitat terrible. Només era per fer-se un selfie en segons quins despatxos. I les explicacions les han de donar ells. Mai no ha representat la nostra línia de política internacional de reunir-nos amb sàtrapes. I us puc assegurar que el conseller d’Afers Estrangers que va acabar a la presó, Raül Romeva, ho hauria pogut fer i no ho va fer.





El secretari general de Junts, Jordi Sànchez, ha dit que “és impossible ser més miserable”, i ha acusat Rufián de convertir-se en el portaveu de les clavegueres de l’estat. També se n’ha queixat el diputat Francesc de Dalmases:

 

 


 

I el vice-president del govern, Jordi Puigneró, ha traslladat el malestar al president Pere Aragonès i li ha demanat si aquesta posició expressada per Rufián és la d’Esquerra Republicana.

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA:

https://www.vilaweb.cat/noticies/rufian-puigdemont-russia-kremlin/