dimecres, 2 de juny del 2021

Última hora : La justícia europea retorna la immunitat a Puigdemont, Comín i Ponsatí

 

 

PAÍS - PRINCIPAT

 

 

El Tribunal General de la UE accepta la mesura cautelar demanada per la defensa dels tres eurodiputats només 24 hores després que la defensa les demanés  

 

 

 


 


Per: Redacció

02.06.2021  17:33

 

 

El Tribunal General de la Unió Europea ha acceptat la mesura cautelar demanada per la defensa de Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí i els ha retornat la immunitat provisionalment, retirada a principis de març pel Parlament Europeu amb l’aprovació del suplicatori.

 

Luxemburg ha acceptat la mesura mentre estudia al fons del recurs presentat pels advocats dels dirigents independentistes exiliats, però el tribunal rarament accepta les mesures cautelars. En el cas de Puigdemont i Comín, per exemple, els va denegar la petició de cautelars per a assistir a la sessió constitutiva de l’eurocambra el 2 de juliol del 2019 a Estrasburg.

 

La defensa va denunciar al TJUE les irregularitats del procés del suplicatori al Parlament Europeu. A més, Luxemburg ha concedit les cautelars només 24 hores després que la

defensa les hagi sol·licitat, una rapidesa insòlita. La defensa dels eurodiputats ha assegurat que mai s’havia concedit una cautelar anul·lant un suplicatori. Afegeix que un estat membre de la UE hagués demanat un suplicatori per a empresonar un eurodiputat.

 

 

Ací podeu consultar, en castellà, la resolució del tribunal.

 

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/tribunal-luxemburg-immunitat-puigdemont-comin-ponsati/