dilluns, 21 de juny del 2021

Sánchez no convenç l'independentisme: és rebut amb crits, insults i bengales [Video]


INDULTS

 


Marc González
Foto: Montse Giralt | Vídeo: Marc Ortín i Marc González
Barcelona. Dilluns, 21 de Juny 2021. 12:50
Actualitzat: Dilluns, 21 de Juny 2021. 15:53
Temps de lectura: 3 minuts
 

 

 


 

 

 

 

La concòrdia a la qual ha apel·lat desenes de vegades el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per tal de justificar la concessió dels indults als presos polítics no ha convençut les bases de l'independentisme, que aquest dilluns al matí li han plantat cara des de primera hora.

 

De fet, fins a dues hores abans que comencés l'acte al Liceu, centenars de manifestants independentistes han anat arribant al centre de Barcelona convocats per l'Assemblea, els CDR, Poble Lliure, La Forja i Arran.

 

Diputats cupaires com Dolors Sabater i Dani Cornellà han encapçalat una columna que des de la plaça Catalunya ha anat fins al Liceu cridant a viva veu "Independència" o "Prou repressió, Marcel absolució!". Després de fer una petita marrada pels carrerons de Ciutat Vella, finalment han aconseguit plantar-se davant del Liceu, on desenes de manifestants ja feia estona que esperaven l'arribada del president espanyol. Entre els manifestants de davant del Liceu hi havia

el diputat de Junts Francesc de Dalmases i l'activista Marcel Vivet, condemnat a cinc anys de presó.

 

 

 

 

 

Escridassades als assistents 

 

Ha estat aleshores quan els Mossos d'Esquadra han vist com el dispositiu que havien plantejat no era suficient per impedir que l'independentisme mostrés el seu rebuig a l'acte, als indults i al mateix govern espanyol. Mentre no arribava Sánchez, desenes de persones s'han dedicat a insultar tots els convidats que anaven entrant al teatre, entre els quals destaquen l'exconseller Santi Vila, el president de Foment, Josep Sánchez Llibre, els diputats del PSC Eva Granados, Ferran Pedret i Ramon Espadaler, o l'exlíder socialista Pere Navarro. La policia temia que es fessin alguns llançaments contra el president en la seva arribada.

 

 

 

 

Per aquest motiu, la Brigada Mòbil de la policia catalana ja s'ha preocupat d'unir els furgons per impedir qualsevol mena de contacte visual i físic entre els manifestants i el líder del govern espanyol. Els concentrats han respost encenent algunes bengales, cosa que encara ha generat més ambient de manifestació i protesta, cosa que de ben segur volien evitar els responsables d'imatge i protocol de la Moncloa. Mentrestant, un potent altaveu anava recitant el nom dels més de 3.000 repressaliats i reclamant l'amnistia per a cadascun d'ells. També han sonat cançons emblemàtiques de l'independentisme com L'Estaca de Lluís Llach o Agafant l'horitzó de Txarango. Potser una mica engrescats per la música, alguns manifestants han volgut enfrontar-se amb els agents que encara separaven una concentració de l'altra a les Rambles, cosa que ha produït algun moment de tensió i empentes, però sense que la cosa anés més enllà.

 

 

 

 

Ha sigut en aquest moment quan un manifestant independentista ha respost a la provocació d'una espontània espanyolista. En intentar arrabassar-li la rojigualda ha estat reduït per un mosso. Fort dispositiu de seguretat Sánchez, que aprovarà demà els indults al Consell de Ministres segons ja ha confirmat aquest mateix matí a l'acte del Liceu, ha vist com l'independentisme de carrer l'ha obligat a amagar-se i protegir-se darrere desenes de furgons dels antiavalots per poder entrar al Teatre. A més, des de primera hora del matí també hi havia agents franctiradors dels GOES (Grups Operatius Especials de Seguretat) de la policia espanyola col·locats en els terrats dels edificis del davant del Liceu per protegir la seva integritat física. 

 

 

Malgrat tota aquesta protecció, la reivindicació independentista s'ha colat dins de l'acte de la mà d'un militant d'Arran que ha cridat “Visca la terra” i “la independència, l’única solució”. També ha cridat a favor de l'amnistia. 

 

 

A la sortida, Sánchez també ha hagut de sortir gairebé d'incògnitat, tapat pels furgons dels Mossos i pujant ràpidament al cotxe oficial per abandonar ràpidament l'acte que no ha superat l'hora de durada. 

 

 

Foto: Sergi Alcàzar

 

 

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/sanchez-independentisme-rebut-crits-insults-bengales_622043_102.html