dimecres, 9 de juny del 2021

Batalla campal entre el govern espanyol i la dreta pels indults al Congrés

 

 

INDULTS

 

 

Nicolas Tomás
Foto: EFE
Madrid. Dimecres, 9 de Juny 2021. 11:06
Actualitzat: Dimecres, 9 de Juny 2021. 11:42
Temps de lectura: 2 minuts  

 

 


 

 

El monotema a Madrid és ja, clarament, l'indult als presos polítics catalans. Falten només quatre dies per a la nova manifestació de Colón, que tornarà a reunir les tres dretes per a la fotografia. Aquest clima s'ha traslladat de nou aquest dimarts al Congrés dels Diputats. Fins a set preguntes han acabat derivant cap a la mesura de gràcia. El Partit Popular, seguint l'estela de Vox, hi ha anat amb tot. I, en absència de Pedro Sánchez per viatge internacional, s'han trobat al davant la vicepresidenta primera Carmen Calvo, que els ha desafiat: "Si són valents, recullin firmes a Catalunya".

 

De fet, la campanya de recollida de signatures contra els indults ha tingut lloc sobretot a Espanya, on els populars diuen haver superat ja el llindar de les 100.000 rúbriques. A Catalunya, poques taules petitòries s'han vist. No va ser fins ahir que en van treure una de petita davant la seu del PPC, al carrer Urgell de Barcelona. Dins la sucursal catalana de la formació hi ha un silenci autoimposat.

 

A Madrid, en canvi, res de silenci. La portaveu del PP al Congrés, Cuca Gamarra, ha preguntat al govern espanyol

"per què accepta com a interlocutor un condemnat per sedició i malversació", en referència a Oriol Junqueras. "Li demano que ho expliqui, si és que pot", li ha reclamat la dirigent conservadora. Lluny de creure's les paraules del líder d'ERC, Gamarra ha rebatut que "les cartes són la prova de la seva perseverança", que "tornaran a delinquir". I ha reblat: "Els espanyols no volen una justícia trepitjada per un govern, ni un govern aliat amb delinqüents".

 

La resposta ha anat a càrrec de Carmen Calvo, que els ha posat un repte si són tan "valents": que recullin firmes a Catalunya i mirin a la cara a "independentistes i no independentistes". La vicepresidenta primera espanyola ha recorregut a l'argumentari dels últims dies. Ha retret als populars que no tenen "cap projecte" ni alternativa, i que "per això van a la plaça de Colón a seguir enfrontant Espanya i Catalunya". I ha conclòs demanant una mica de calma: "No ens ajuden, però deixi'ns una mica de tranquil·litat respecte a la població a qui vostès inquieten amb la seva corrupció i amb la seva bronca. Colón és res, és la impotència".

 

La dirigent socialista també s'ha enfrontat a l'extrema dreta per aquesta qüestió. El portaveu de Vox, Iván Espinosa de los Monteros, ha acusat La Moncloa de, literalment, "pactar amb el diable", de "pactar amb Bildu i indultar assassins. Calvo directament ha retret les mentides de la formació ultra: "Deixin de mentir i inquietar els espanyols".

 

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/batalla-govern-espanyol-dreta-indults-congres_618107_102.html