dimarts, 23 de febrer del 2021

El jutjat de vigilància penitenciària refusa de suspendre el tercer grau a Forcadell i Bassa

 

 

SOCIETAT - POLICIA I JUSTÍCIA

 

 

El mes de juliol, el mateix jutjat ja va decidir de desestimar la suspensió, encara que el Suprem va decidir finalment de revocar el tercer grau  

 





Per: Redacció

23.02.2021  14:27

 

 

El jutjat penitenciari número 1 ha refusat la petició de la fiscalia de retirar cautelarment el tercer grau penitenciari a la presidenta del parlament Carme Forcadell i a la consellera Dolors Bassa. El jutjat seguirà estudiant el fons de la qüestió per decidir si aquest règim és l’adient.


En dues breus interlocutòries iguals, el magistrat recorda que la llei només preveu de suspendre cautelarment el tercer grau mentre es resol el recurs d’apel·lació per delicte greu davant l’Audiència provincial, l’Audiència espanyola o el Tribunal Suprem, contra una resolució judicial del jutjat de vigilància penitenciària. En canvi, la llei no parla de

suspendre l’excarceració mentre es resol el recurs d’alçada contra la decisió administrativa, tot i que un altre jutge de vigilància penitenciària sí que ho va interpretar així el juliol passat amb els set presos dels Lledoners. A més, el jutge considera que suspendre ara cautelarment el tercer grau podria vulnerar drets dels presos.

 

El mes de juliol, el mateix jutjat ja va decidir de desestimar la suspensió, tal com demanava la fiscalia. Tanmateix, finalment el Tribunal Suprem espanyol va decidir de revocar el tercer grau als nou presos polítics.

 

 

 

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/tercer-grau-forcadell-bassa-mante-fiscalia/