dimarts, 20 d’octubre del 2020

Madrid estudia demanar un toc de queda "per a tot Espanya"

 

 

CORONAVIRUS

 

 

Nicolas Tomás
Foto: EFE
Madrid. Dimarts, 20 d'octubre de 2020. 10:15
Actualitzat Dimarts, 20 d'octubre de 2020. 13:45

 

 

 


 

 

 

Sorprenentment, ara la Comunitat de Madrid no veu malament les mesures de restricció de la mobilitat. Com ja ha fet Emmanuel Macron a França, el govern d'Isabel Díaz Ayuso està estudiant demanar l'aplicació d'un toc de queda un cop finalitzi l'estat d'alarma, aquest pròxim dissabte. El conseller de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero, ha dit que no ho veuria amb mals ulls. Això sí, com tots els moviments a la Puerta del Sol, té lletra petita i efectes sobre la resta de l'Estat: aquesta decisió la prendria el govern espanyol i s'aplicaria a "tot Espanya".

 

En un esmorzar d’Europa Press aquest dimarts al matí, el conseller madrileny ha defensat qualsevol iniciativa “que vagi en el sentit de restringir la mobilitat”. Ha subratllat que un toc de queda “permetria que en determinades hores del dia no hi hagi cap mena de mobilitat”, com ja s’ha vist a França. Ruiz Escudero ha assenyalat

que la proposta està damunt la taula, i que diversos col·legis professionals la van proposar ahir en una reunió amb la presidenta Isabel Díaz Ayuso.

 

Dit tot això, el responsable sanitari autonòmic ha remarcat que “per fer-ho cal tenir una cobertura legal que no té la comunitat autònoma”, sinó que “hauria de ser una decisió del govern d’Espanya”, una “decisió que no veuríem malament”. I ha reblat: “No seria una decisió d’aplicació només a la Comunitat de Madrid; seria d’aplicació a tot Espanya”.

 

De moment, però, no n'ha parlat amb cap homòleg seu de cap altra comunitat. Segons ha explicat Enrique Ruiz Escudero, només s'ha debatut "a nivell intern".

 

La barrera d'un milió

 

Espanya està a punt de superar la barrera del milió d'infectats. Les comunitats autònomes van notificar aquest dilluns al Ministeri de Sanitat 37.889 nous casos de Covid-19, 3.750 en les últimes 24 hores, el que suposa un gran descens respecte als 6.591 diagnosticats divendres. La xifra global de contagis a Espanya, però, s'eleva ja a 974.449 des de l'inici de la pandèmia, segons les xifres oficials, el que suposa que una de cada 47 persones a Espanya ha estat infectada pel coronavirus. Aquesta setmana se superarà aquesta barrera.

 

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/madrid-estudia-toc-queda-espanya_548538_102.html