dimecres, 28 d’octubre del 2020

La Fiscalia no recorrerà la sentència absolutòria de Trapero

 

 

JUDICI A TRAPERO

 

 

Alba Domingo
Foto: Europa Press
Barcelona. Dimecres, 28 d'octubre de 2020. 08:39
Actualitzat Dimecres, 28 d'octubre de 2020. 10:01

 

 

 


 

 

La Fiscalia no recorrerà la sentència absolutòria del major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, i la cúpula d'Interior pel cas de l'1-O. L'Audiència Nacional va absoldre els acusats en considerar que no ha quedat acreditat que "haguessin tractat d'impedir o dificultar el compliment de les resolucions del Tribunal Constitucional, del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya o de la Fiscalia Superior de la Comunitat Autònoma" ni que s'haguessin posat d'acord amb qui lideraven el procés independentista, o haguessin donat suport als seus actes propiciant la passivitat de la policia autonòmica.



Contrari a aquests arguments, el Ministeri Públic demanava una condemna de 10 anys de presó per Trapero, Soler i Puig i de 4 anys per Laplana per delicte de sedició, i va oferir com a qualificació alternativa la de delicte de desobediència pel qual se sol·licitava la imposició de penes de multa i inhabilitació per 1 any. La sentència absolutòria va trencar tots els seus

arguments però ara la Fiscalia no la recorrerà, ja que diuen que la sentència "és sòlida" i que és difícil recórrer una absolució.

 

"Si se celebrés un nou judici seria esteril. Es practicaria de nou el que ja es va fer al plenari i no es podria aportar cap prova nova o diferent a la que ja es va tenir en compte per formular l'acusació. Es repetiria la sentència", expliquen en un comunicat.

 

Així doncs ,com que la Fiscalia era l'única acusació del cas i la defensa hi està d'acord, en no haver recurs, la sentència és considerarà ferma.

 

"Una notícia extraordinària"

 

L'advocada de la cúpula d'Interior, Olga Tubau, ha celebrat aquesta notícia, tot i que ha criticat no haver rebut cap notificació per part del tribunal. Tot i això, ho ha qualificat com una "notícia extraordinària".

 

"Diu moltíssim a favor de la Fiscalia, perquè el recurs no hagués prosperat. No han presentat un recurs per dir que continuen creient en la seva posició acusatòria. En aquest cas preval el plantejament processal i aplaudeixo la postura de la Fiscalia", ha dit.

 

 

 

 

 

 

Les tesis fiscals

 

La Fiscalia sempre ha mantingut que el 20 de setembre, a la Conselleria d'Economia, Josep Lluís Trapero i Teresa Laplana "van cooperar de manera decisiva, conscient i intencionada amb les finalitats perseguides per les institucions catalanes" i "impedint el desenvolupament de la diligència judicial en les condicions legals exigides per l'ordenament jurídic". 

 

Tot i el testimoni del major dels Mossos durant el judici, el ministeri públic també ha mantingut que "les condicions imposades per Jordi Sànchez a la comissió judicial durant aquella jornada van ser totalment assumides per l'acusat Josep Lluís Trapero, que en la seva conscient inactivitat, va evitar posar fi al greu problema d'ordre públic que s'estava produint i que impedia l'activitat normal de la comissió judicial". 

 

"No és una desautorització"

 

Per la fiscal general de l'Estat, Dolores Delgado, les contradiccions entre els lletrats de l'Audiència i el Ministeri Públic i la  sentència desfavorable "no suposa una desautorització" i assegura que "aquesta és la grandesa de l'Estat de Dret. Es tracta simplement d'una diferent valoració dels fets".

 

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/societat/fiscalia-no-recorrera-sentencia-absolutoria-trapero_551115_102.html