dimecres, 23 de setembre del 2020

Torra es nega a declarar al TSJC pel cas 'Pancarta 2'

 

 

Representants dels partits, Òmnium i ANC fan costat al president | Crits de "gràcies, president" entre els ciutadans que l'esperaven

 

 

 
 
 
Líders independentistes acompanyant Torra a declarar al TSJC pel cas 'Pancarta 2' / Quico Sallés

 
 

 

 

per Quico Sallés  

Barcelona.  

 

 

 


 

 

En menys d'una setmana, el president Quim Torra, ha tornat als jutjats per una pancarta. Poc abans de les deu d'aquest matí ha entrat a declarar com a investigat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya pel segon procés per desobediència per haver mantingut la pancarta a favor dels presos polítics i exiliats al balcó del Palau de la Generalitat.

 

Tanmateix, avui la compareixença ha tingut una durada de 3 minuts ja que l'investigat s'ha acollit

al seu dret a no contestar a cap de les parts, és a dir que s'ha negat a declarar. A més a més, ha anunciat una declaració institucional urgent des del palau de la Generalitat a les 11.15h després del seu pas pel Palau de Justícia.

 

Fonts pròximes al cas, asseguren que Torra ha justificat la seva decisió en dues raons. En primer terme, perquè considera que el present procediment és la "continuació del primer", i que està pendent del recurs al Suprem. Per altra banda, el president també s'ha mostrat convençut que el Tribunal d'on provè la causa, la Sala Contencios- Administrativa del TSJC, no és competent per emetre cap ordre i encara menys per deduir testimoni. 

 

Fonts de l'entorn del president apunten que donarà més detalls del seu posicionament en la compareixença que farà a Palau. En tot cas, la defensa del president ha advertit que demanarà la pràctica de diligències com ara la incorporació de l'expedient administratiu, perquè el que hi ha a la causa no és complert.

 

Aquest cas que neix d'una denúncia de l'entitat espanyolista Impulso Ciudadano.

 

Més info: Torra torna als tribunals pel cas ‘Pancarta 2’   

 






El President ha arribat a l’Arc de Triomf, on l'esperava una nodrida representació dels partits independentistes i dels líders d'Òmnium i ANC. Així l'han acompanya  fins a les escales d’entrada al tribunal, el vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès i la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó.

 

També hi eren presents el president i el vicepresident del Parlament, Roger Torrent i Josep Costa, respectivament; així com també el vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri; la presidenta de l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC), Elisenda Paluzie;  i representants de l’Associació de Municipis per a la Independència (AMI) i de JxCat, ERC, Carles Riera de la CUP, PDeCat i Toni Castellà de Demòcrates de Catalunya.

 

També hi havia alguns ciutadans, tot i que menys que altres vegades, en gran part a causa de les mesures contra la pandèmia de la Covid-19. Entre els ciutadans que l'esperaven, s'han sentit aplaudiments i crits de "president, president!" i "gràcies, president".

 

 

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elmon.cat/politica/independentisme-acompanya-torra-declarar-cas-pancarta-2_2136569102.html