dimecres, 9 de setembre del 2020

El Sindicat de Llogaters anuncia un acord amb JxCat per aprovar la nova llei



SOCIETAT






La llei tenia el suport d'ERC, Catalunya en Comú Podem i la CUP, que reclamaven a JxCat que tornés a l'acord inicial i retirés les esmenes presetnades 














Per: Josep Rexach Fumanya

09.09.2020  14:58




Si no hi ha cap tomb d’última hora aquesta tarda s’aprovarà la llei que ha de regular el preu dels lloguers d’habitatges. El Sindicat de Llogaters, promotor de la legislació, ha anunciat un acord amb JxCat, qui havia presentat unes esmenes al text que ‘aigualien’ la proposició de llei. Fonts del sindicat i del partit confirmen l’entesa per a desblocar la situació, tot i que de moment es desconeixen els detalls de l’acord.







 





Hem arribat a un acord. Els quatre grups impulsors de la llei, han dit que sí a
la llei i la defensaran al debat del ple. A les 19 hores tindrà el vot favorable. Tenim fumata blanca’, ha dit Jaime Palomera, portaveu del sindicat.



La llei tenia el suport d’ERC, Catalunya en Comú Podem i la CUP, que reclamaven a JxCat que tornés a l’acord inicial –van registrar conjuntament la proposició de llei– i retirés les esmenes presentades.



Rodrigo Martínez: ‘Cal treure’s del cap que no es poden regular els lloguers’ 



Els últims moviments de la negociació es van produir ahir quan el Sindicat de Llogaters, en un intent de desblocar la situació, es va reunir amb el president Carles Puigdemont i li va traslladar una proposta amb elements per convèncer els parlamentaris de Junts per Catalunya de votar a favor de la llei i retirar les esmenes presentades.



El sindicat reconeixia les inversions de millora sobre els habitatges de lloguer, però limitant l’esmena de JxCat, que establia un augment del lloguer fins a un 20% segons les reformes que s’hi fessin. També acceptaven d’incloure-hi excepcions per als propietaris en situació vulnerabilitat. En aquest cas, els petits tenidors que siguin mileuristes no estaran obligats a rebaixar els preus de lloguer si es troben per sobre de l’índex de referència de la Generalitat. JxCat demana l’exempció per als propietaris amb ingressos mensuals inferiors a 5,5 vegades l’indicador de renda de suficiència (IRSC), que són entre 3.100 i 4.100 euros segons la zona.



 




ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/el-sindicat-de-llogaters-anuncia-un-acord-amb-jxcat-per-aprovar-la-nova-llei/