dilluns, 20 de juliol del 2020

Visita llampec del Rei a Poblet, blindat pels Mossos i amb buit institucional



MONARQUIA





Marta Lasalas
Barcelona. Dilluns, 20 de juliol de 2020. 14:27
Actualitzat Dilluns, 20 de juliol de 2020. 15:04















Els reis Felip VI i Letícia han protagonitzat una visita llampec a Catalunya dins de la gira que han organitzat per totes les comunitats autònomes un cop es va aixecar l'estat d'alarma per la pandèmia del coronavirus.



Després que van desconvocar la visita a Figueres i Barcelona prevista per divendres passat i davant la qual s'havien anunciat manifestacions de protesta. Divendres, la Casa Reial va comunicar que el viatge a Catalunya es faria a aquest dilluns i es concentraria al monestir de Santa Maria de Poblet.



Protestes

Des de primera hora del matí, la visita dels Reis ha provocat protestes arreu de Catalunya, amb el desplegament de pancartes gegants pel territori. A més, s'ha convocat una concentració a l'Espluga de Francolí i, des de dos quarts d'onze, s'ha preparat una marxa des d'aquest municipi que s'ha dirigit cap al monestir, blindat literalment per les forces de seguretat. Durant les protestes s'ha produït una detenció.



Tot i que no s'ha mantingut la gent lluny de les portes del monestir dins del recinte es podien escoltar les protestes i els cants del Bella Ciao.










Els monarques han arribat a dos quarts d'una del migdia des de l'aeroport de Reus. Els acompanyava el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i la delegada del Govern, Teresa Cunillera. Abans d'entrar els ha saludat el comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent, com a màxima autoritat policial.



El buit institucional contra el monarca s'ha mantingut i no hi havia cap representant de la Generalitat ni de l'Ajuntament. Dins del recinte els han rebut el pare abad Octavi Vila i el prior Rafael Barruè.





Els Reis corruptes, al claustre del Monestir de Poblet / ML




El monestir ha tancat avui les portes al públic i la visita ha començat a una exposició de Guinovart, i ha seguit pel claustre, les cuines, el refectori, la Sala Capitular...



Sense declaracions

 

No hi ha hagut declaracions. En acabar la part pública de la visita, els monarques s'han reunit amb la comunitat benedictina, amb 18 dels 25 monjos. Han abandonat el recinte pocs minuts abans de les 14 hores, mentre fora del monestir continuaven les protestes.
Un grup d'una desena de persones que feien costat als monarques amb banderes espanyoles, s'han vist també desbordats pels independentistes i han acabat recollint-se a l'Hostal Fonoll que hi ha just davant del monestir.








ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/reis-felipe-leticia-visita-llampec-monestir-poblet-blindat-policia-catalunya-coronavirus_524025_102.html