dimarts, 9 de juny del 2020

Vergés diu que caldrà indemnitzar Ferrovial per anul·lar el contracte de rastreig



SOCIETAT - SANITAT






La consellera ha explicat que el govern reconsiderava el contracte amb Ferrovial, però no ha concretat quines alternatives preveuen














Per: Redacció

09.06.2020  09:13




La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat en una entrevista a TV3 que el govern reconsiderava el contracte amb Ferrovial per a fer el rastreig de contactes de malalts de la covid-19, el qual té un valor de 17 milions d’euros i ha causat indignació entre els professionals sanitaris. Tanmateix, no ha explicat pas quina en serà l’alternativa, tot i que ha matisat que la situació actual no permetia de fer una contractació pública habitual perquè podria ‘tardar mesos’. La consellera ha defensat una contractació ‘molt més lligada amb salut pública i amb l’atenció primària’, però ha descartat la contractació directa de professionals.



Vergés ha reconegut que revertir el contracte amb Ferrovial podria significar que la
Generalitat hagués de pagar una indemnització econòmica. ‘Tots els contractes recullen aquesta mena de penalitzacions’, ha dit Vergés, que no n’ha concretat la xifra.






Versions contradictòries al govern sobre una suposada conversa entre Torra, Aragonès i Vergés per Ferrovial 






  





També ha explicat que el contracte formava part d’una estratègia que involucrava l’atenció primària i la salut pública i que es va començar a dissenyar després del pic de la pandèmia per a controlar el desconfinament i evitar rebrots. ‘No ens molesta revisar-ho, però en aquell moment no teníem una altra opció’, ha declarat.



Així mateix, la consellera ha dit que l’estat d’alarma permetia l’adjudicació directa com a mesura d’urgència i ha dit que es va escollir Ferrovial perquè ja gestionava el 061.



Ferrovial i sanitat: una decisió imperdonable I Editorial de Vicent Partal



Aragonès evita de posar xifra a la possible indemnització

 

A la conferència de premsa posterior al consell executiu, el vice-president i conseller d’Economia, Pere Aragonès, no ha volgut posar xifra a la possible indemnització i ha dit que ‘dependrà de les figures jurídiques que es facin servir’. ‘Un cop s’hagi tancat el procediment, podrem explicar, com sempre hem fet i seguint la normativa de contractació, si existeix el dret d’aquesta administració o no’, ha dit.







ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/alba-verges-contracte-ferrovial-indemnitzacio-rastreig-covid-19-coronavirus/