divendres, 26 de juny del 2020

Marlaska ascendeix el general que deia "minimitzar" les crítiques a La Moncloa



GUÀRDIA CIVIL






Nicolas Tomás
Madrid. Divendres, 26 de juny de 2020















El Ministeri de l'Interior ha ascendit el general José Manuel Santiago a cap de l'Estat Major de la Guàrdia Civil. Així apareix publicat aquest divendres en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). Santiago va veure's immers en una polèmica després d'assegurar, durant l'estat d'alarma en una roda de premsa a La Moncloa, que treballaven per "minimitzar" el clima contrari a la gestió del govern espanyol. El ministre Fernando Grande-Marlaska va tancar files amb el general Santiago, i va atribuir-ho a un lapsus.



Fonts del Ministeri precisen que fins ara Santiago ocupava el càrrec de cap de l'Estat Major de la Guàrdia Civil de forma interina per la jubilació fa uns mesos del general José Luis Arranz. "Es tracta d'un procediment habitual, amb el qual
el general Santiago ocupa ara el lloc de ple dret", assenyalen.



Santiago va veure's immers en una polèmica després d'assegurar, des de la sala de premsa de La Moncloa, que treballaven per a "minimitzar el clima contrari" a la gestió del govern espanyol durant el coronavirus a les xarxes socials. Assegurava que formava part de la seva lluita contra la desinformació. Immediatament, desencadenada la polèmica, el govern espanyol va aclarir que s'havia tractat d'un "lapsus", però no va poder evitar el terrabastall polític.






 





Al cap d'unes hores, el mateix general de la Guàrdia Civil va defensar-se des de La Moncloa. L'alt comandament policial va rebatre que no persegueixen la crítica política i que perseguien la desinformació contra totes les institucions de l'Estat, no només les centrals. Va defensar que “la Guàrdia Civil és garant dels drets fonamentals”, com la llibertat d’expressió.







ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/marlaska-ascendeix-guardia-civil-fake-news_517401_102.html