dimecres, 27 de maig del 2020

La crisi interna del 'deep state' espanyol arriba a Alemanya



CORONAVIRUS



Lluís Bou
Foto: EFE
Barcelona. Dimecres, 27 de maig de 2020













La crisi interna que ha posat de manifest el deep state espanyol, amb un enfrontament públic entre el govern i la Guàrdia Civil, ha arribat a Alemanya. El principal diari alemany, el Frankfurter Allgemeine, que fa dies que es mostrava preocupat per la coincidència d'una crisi econòmica amb la polarització política, ara ja parla directament de "tempesta" i no secunda Pedro Sánchez.


El rotatiu explica que tot deriva de la pregunta de si "el Dia de la Dona era més important que protegir-se del coronavirus", i explica com a partir d'aquí ha començat una deriva endimoniada. L'oposició acusa el govern del PSOE i Podemos "d'haver permès la manifestació per raons ideològiques, quan ja coneixia el perill del coronavirus". "I un tribunal està considerant el cas", afegeix.


"La disputa política ferotge s'ha convertit ara en una batalla legal", explica, i precisa que tot s'ha complicat molt més encara amb "fortes onades (hohe Wellen)" quan en la crisi ha

intervingut el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, cessant el cap de la Guàrdia Civil a Madrid, el coronel Pérez de los Cobos. Després ha dimitit el seu número dos. "Es diu que el cap de la Guàrdia Civil de Madrid ha llançat acusacions serioses en un informe, contra l'estratègia sobre el coronavirus que va seguir el govern d'esquerres", detalla.




"




Segons el Frankfurter, aquesta polèmica ha beneficiat els conservadors com si fos "aigua per al molí". I a més el diari insinua que efectivament no està clar que el Dia de la Dona no fos un risc, quan dies després van donar positiu tres ministres i la dona de Pedro Sánchez, que hi van assistir.

"El govern espanyol assenyala que altres països europeus van actuar de forma similar aquell cap de setmana. Però ja el 2 de març, el Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de les Malalties havia fixat un nivell de risc entre "mitjà" i "alt", i va advertir sobre les concentracions importants", insisteix.

El Frankfurter apunta que el primer representant socialista a comparèixer davant dels tribunals serà el delegat del govern espanyol a Madrid, José Manuel Franco.





ENLLAÇ NOTÍCIA :


https://www.elnacional.cat/ca/politica/crisi-interna-deep-state-espanyol-alemanya_507492_102.html