dilluns, 6 d’abril del 2020

Una empresa catalana distribueix milions de proves PCR a tot el món però el govern espanyol no s’hi interessa



SOCIETAT - SANITAT






L'empresa Met Grup ha subministrat més de vint milions de proves PCR de fabricació coreana per detectar el coronavirus a una trentena de països 




 










Per: Oriol Bäbler

06.04.2020  12:30




L’empresa Grup Met, establerta al Masnou i dedicada a la logística del sector tèxtil, s’ha reinventat durant la crisi del coronavirus 2019 i focalitza el seu negoci a l’exportació i distribució de les proves PCR per detectar el virus. Són fabricades a Corea del Sud i, ara per ara, són ‘les més fiables del mercat’, explica a VilaWeb el gerent Jordi Ruiz.



Tota la informació d’última hora sobre la crisi del coronavirus 2019



El Grup Met està en contacte amb diversos governs internacionals i ha subministrat més de vint milions de proves a una trentena de països, entre els quals Alemanya, França, Itàlia o els Estats Units. ‘El producte estrella és la PCR coreana, però també oferim materials auxiliars com guants o màscares’, indica Ruiz.



Tanmateix, entre la xarxa de clients governamentals no hi ha l’executiu espanyol, que ha
optat per comprar proves ràpides al mercat xinès, uns testos que, segons la remesa, tenien una fiabilitat d’entre el 30% i el 60%. Ruiz afirma que al començament de la crisi es van oferir al Ministeri de Sanitat espanyol, però no van rebre cap resposta. ‘Ara tenim tanta feina arreu del món que hem deixat d’insistir’, afegeix.



De moment la Generalitat tampoc no ha contactat amb el Met Grup. Segons Ruiz, s’han fet algunes propostes a governs autonòmics i diputacions, però tot està en una fase inicial.



‘La diputació de Girona ens va demanar la setmana passada una cotització, però cada dia tenim més interessats’, explica el gerent, que confirma contactes també amb la Cambra de Comerç de Barcelona.



Met Grup assegura que el seu proveïdor és capaç de produir unes 10.000 proves setmanals. Tanmateix, el número de test que es poden subministrar pot ser major si hi ha estoc disponible. La comanda mínima són uns 500 testos, que ronden els 3.000 dòlars, gairebé 2.800 euros.








ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/empresa-met-grup-proves-pcr-govern-espanyol-coronavirus/