dimecres, 15 d’abril del 2020

L'Ibex perd els 7.100 punts en l'obertura després del dur informe de l'FMI



CORONAVIRUS






El Nacional
Barcelona. Dimecres, 15 d'abril de 2020


















L'Ibex 35 ha iniciat la sessió d'aquest dimecres amb una caiguda del 0,69%, la qual cosa ha portat el selectiu a situar-se en els 7.058,60 punts a les 9.01 hores, després de les previsions del Fons Monetari Internacional (FMI) pel coronavirus i dels nous estímuls a la Xina, on s'ha anunciat una rebaixa dels tipus d'interès.



D'aquesta forma, l'Ibex 35 iniciava la jornada en vermell i perdia la cota psicològica dels 7.100 punts, després de tancar ahir amb un avenç del 0,54% en la jornada en què l'FMI empitjorava de forma significativa les seves estimacions per a Espanya com a resultat de
l'impacte del Covid-19, de manera que ara espera que tanqui 2020 amb un atur del 20,8% i una caiguda del producte interior brut (PIB) del 8%.



Es tracta de les pitjors dades macro registrades per Espanya en molts anys. En cas de confirmar-se la contracció del 8% de l'economia, seria la pitjor dada registrada en tota la sèrie històrica de l'Institut Nacional d'Estadística, que va començar el 1970, i, probablement, la contracció més important experimentada en el país des de la Guerra Civil .



Els inversors estaran atents aquest dimecres una altra vegada a l'FMI que continuarà desgranant les seves previsions, aquesta vegada sobre deute i dèficit públic, en un escenari marcat per la pandèmia del coronavirus.



Al marge de l'FMI, el mercat seguirà de prop l'arrencada de resultats empresarials als Estats Units i la publicació del 'Llibre Beix' de la Reserva Federal (Fed). En aquest context, les borses europees han obert la jornada amb caigudes superiors al 0,7% per a Frankfurt i del 0,4% per a Londres i París.



Així mateix, el preu del barril de qualitat Brent, de referència a Europa, iniciava la jornada d'aquest dimecres a la baixa fins a situar-se en els 29 dòlars, mentre que el West Texas Intermediate (WTI), referència per als Estats Units, cotitzava entorn dels 20 dòlars.



Per la seva part, la prima de risc espanyola se situava en 123 punts bàsics, amb l'interès exigit al bo a deu anys en el 0,8%, mentre que la cotització de l'euro davant el dòlar es col·locava en 1,0960 'bitllets verds'.









ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/economia/coronavirus-ibex-perd-informe-fmi_492612_102.html