dimecres, 15 d’abril del 2020

‘El Preparat’, el nou videoclip de la cançó amb què la Fúmiga es burla del rei Felipe VI



CULTURA - MÚSICA






Hi col·laboren els grups Pupil·les i Jazzwoman 














Per: Redacció

14.04.2020  19:20




‘Mare, no vull treballar.’ El grup valencià la Fúmiga ha llançat un nou videoclip de la cançó ‘El Preparat’ en què col·laboren Pupil·les i Jazzwoman. És una de les peces de més èxit del seu darrer disc, Espremedors (Halley Records, 2019), publicat ara fa pocs mesos.



La Fúmiga, en aquesta cançó, critica el rei espanyol, que popularment s’ha batejat de manera irònica amb el nom de la cançó. El grup diu que Felipe VI ‘és un producte de la restauració borbònica. Un producte venut a la població com a excel·lent, format i capacitat per a la seua tasca de representació de l’estat, per tal de crear un estat d’opinió favorable a la monarquia’.



El videoclip satíric que han publicat avui mostra retrats de diverses figures de la nissaga borbònica, entre els quals Felipe mateix, esquiant, anant amb
descapotable i més activitats que el grup atribueix a ocupacions reials. La lletra fa befa de la suposada preparació acadèmica del monarca espanyol actual i critica la institució, tot recordant episodis com ara la cacera d’elefants de Juan Carlos.













ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/el-preparat-el-nou-videoclip-de-la-canco-amb-que-la-fumiga-que-es-burla-del-rei-felipe-vi/