dimarts, 14 d’abril del 2020

Les Joventuts del PSOE esclaten contra la monarquia: "És hora d'escollir"



REPÚBLICA






Carlota Camps
Foto: gtres
Barcelona. Dimarts, 14 d'abril de 2020

















"Profundament anacrònic". Així veuen les joventuts del PSOE el fet que Espanya encara estigui governada per un sistema monàrquic i que sigui hereditari. En el 89è aniversari de la Segona República, la JSE ha enviat un comunicat en el qual reclamen que el cap de l'Estat sigui escollit "democràticament per la ciutadania".



"Que la posició més alta de l'Estat sigui hereditària és una cosa que senzillament topa amb el fonament de la democràcia contemporània; no es tracta d'ideologia, sinó de valors cívics", afirma el secretari general de les joventuts, Omar Anguita, també diputat al Congrés pel PSOE.



Per això, han iniciat una campanya a través de les xarxes socials sota el lema "#EsHoraDeElegir" per fer reflexionar sobre la necessitat de democratitzar la figura del
cap de l'estat i elevar-la als "nivells de legitimitat i transparència que han d'imperar en qualsevol institució democràtica".








  





Justament després de l'últim escàndol que afecta la monarquia per la fortuna amagada a Suïssa de Joan Carles I, les joventuts socialistes avisen que la Constitució de "fa 42 anys" no pot ser l'"única base democràtica de la institució", i recorden que la resta d'òrgans de l'Estat se sotmeten a les urnes cada quatre anys.







ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/joventuts-psoe-monarquia_492273_102.html