dijous, 9 d’abril del 2020

Coronavirus | Madrilenys incívics envaeixen les dues Castelles, que es desborden



CORONAVIRUS






El Nacional
Foto: DGT
Barcelona. Dijous, 9 d'abril de 2020


















Milers de madrilenys incívics han envaït, des que es va decretar l'estat d'alarma, les autonomies veïnes de Castella-la Manxa i Castella i Lleó, fins al punt de gairebé triplicar la població habitual. Les dues comunitats han quedat desbordades, segons informa el diari El País.



A Castella i Lleó la petició de targetes sanitàries de desplaçament s'ha incrementat en un 77%, mentre que a Castella-la Manxa encara ha estat més elevat l'increment i ha arribat al 146%.



El diari recull declaracions de l'alcalde d'Escalona, el socialista Álvaro Gutiérrez, una localitat de Toledo que té habitualment 7.000 habitants. "Tenim uns 3.500 empadronats i
uns altres 3.500 que no ho estan, però és que ara rondem els 15.000", indica. Detalla que hi ha col·lapses als CAP i a les botigues. "No només no comparteixo la irresponsabilitat de la gent, és que no l'entenc", lamenta.



Altres municipis estan en una situació similar.



La forta presència de madrilenys ha coincidit amb el fet que la situació del coronavirus ha empitjorat a Castella i Lleó, i especialment a Castella-la Manxa, que s'ha situat com tercera autonomia en infectats. Castella i Lleó és la quarta.








ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/coronavirus-madrilenys-incivics-envaeixen-dues-castelles-desborden_490809_102.html