dilluns, 20 d’abril del 2020

Aquest és el pla de desconfinament de Catalunya: de bars a escoles



CORONAVIRUS






Lluís Bou
Foto: EFE
Barcelona. Diumenge, 19 d'abril de 2020


















El president Quim Torra ha presentat avui en roda de premsa les grans línies del pla de desconfinament dirigit pel doctor Oriol Mitjà que la setmana vinent aprovarà el Govern, i que començarà amb el retorn al treball de persones sanes, amb desconfinaments parcials, l'obertura de bars i restaurants, d'escoles i, finalment, els grans esdeveniments:



Aquests són els cinc passos que ha presentat Torra, que també ha demanat al govern espanyol que li ho deixi gestionar. Torra ha exposat les grans línies del pla també en la conferència de presidents amb el mandatari espanyol, Pedro Sánchez.



- Tornada de les persones sanes a llocs de treball no essencials.

- Desconfinament parcial i controlat de sectors concrets: sortida al carrer de persones sanes. Amb excepcions de grups de risc concrets.

- Obertura de bars, restaurants i celebració d'actes amb capacitat menor de 30 persones, amb mesures de distància social.

- Obertura d'escoles, i equipaments culturals i esportius per a ús individual.

- Obertura d'esdeveniments socials, culturals i esportius amb més de 30 persones.

Aquests cinc passos es despleguen en un seguit de mesures més tècniques, que són les següents:



- Aixecament gradual de les mesures de confinament, prèvia una monitorització de la salut de la població, desplegament d'eines diagnòstiques per detectar i aïllar casos i provisió a la població d'eines de protecció individual.

- Monitoritzar el grau de mobilitat i mantenir-lo per sota del 65% fins que la taxa d'ingressos hospitalaris baixi del 20%.

- Iniciar un estudi de seroprevalença a 50.000 persones.

- Iniciar un cribatge poblacional de gran escala en les properes 16 setmanes: 1,5 milions de proves PCR i 6 milions de tests serològics prioritzant la població de risc, treballadors essencials i vectors de contagi.

- Valorar la implantació d'un certificat digital vinculat al carnet de vacunació.

- Fomentar l'ús de l'app StopCovid19.

- Estudiar l'ús d'un passaport d'immunitat per a la reobertura d'espais públics amb alt risc de transmissió o on no es pugui garantir la distància de seguretat.

- Facilitar a tota la població l'accés a material de protecció i obligatorietat de màscares al carrer.

- Assignar la planificació a tots els departaments del Govern implicats i als experts.







ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/pla-desconfinament-catalunya-bars-escoles_494166_102.html