dimecres, 4 de març del 2020

Torra reclama a Torrent recuperar l'escó després de l'escàndol Cs-JEC



PARLAMENT






Carlota Camps
Foto: Sergi Alcàzar
Barcelona. Dimecres, 4 de març de 2020














La mala relació entre el president de la Generalitat, Quim Torra, i el del Parlament, Roger Torrent, s'ha tornat a fer evident aquest dimecres durant la sessió de control al Govern. Després de fer-se públic que Ciutadans tenia a sou com a assessor un dels membres de la JEC i del nou cas del PP que s'ha donat a conèixer avui, Torra ha aprofitat la sessió parlamentària per reclamar a Torrent que li retorni l'acta de diputat.










Aquesta, a més, no ha estat l'única polèmica del ple entre les dues màximes autoritats del país. Torra també ha retret a Torrent que no hagi dit res després que Ciutadans l'hagi acusat de ser "ocupa". "Lamento que s'insulti i vostè no protesti", s'ha queixat Torra, que també s'ha negat a respondre a la intervenció del diputat Carlos Carrizosa perquè "no
ha fet cap pregunta". El president de la cambra ha acceptat la queixa i ha continuat amb la sessió, que ja havia estat tensa prèviament entre els dos socis de Govern per les crítiques a la taula de negociació durant l'acte a Perpinyà.



La nova disputa de Torra amb Torrent arriba després que la setmana passada es donés a conèixer que Ciutadans tenia a sou com a assessor un vocal de la Junta Electoral Central (JEC) mentre aquest participava en debats decisius sobre Catalunya i sobre el desenvolupament de les eleccions entre els anys 2017 i 2019. Entre altres decisions, va votar a favor de l'exclusió de la candidatura de Carles Puigdemont a les europees del 2019.



Aquest dimecres també s'ha denunciat que un altre vocal de la Junta Electoral Central que va votar inhabilitar el líder d'ERC, Oriol Junqueras, i el president de la Generalitat, Quim Torra, va militar al PP fins poques setmanes abans d'arribar al càrrec el 2017. Ciutadans ha combatut aquestes acusacions assegurant que no és il·legal i que el Govern té assalariat Marc Marsal, que alhora és membre de la Junta Provincial de Barcelona.






ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/torra-torrent-esco-parlament_476064_102.html