dimecres, 12 de febrer del 2020

Última hora : Eulàlia Reguant i Antonio Baños, citats a declarar per negar-se a contestar les preguntes de V🤢x



PAÍS - PRINCIPAT






Davant la negativa, Marchena ja els va imposar una multa de 2.500€ a cadascú














Per: Redacció

12.02.2020  18:04




Els ex-diputats de la CUP, Eulàlia Reguant i Antonio Baños, han estat citats a declarar imputats de delictes de desobediència, el 25 de febrer, al jutjat d’Instrucció 10 de Madrid, arran d’haver-se negat a respondre a l’acusació popular de VOX durant el judici contra el dret a l’autodeterminació, al Tribunal Suprem.



Reguant i Baños van ser citats a declarar com a testimonis de VOX durant el transcurs del judici contra el dret a l’autodeterminació al Tribunal Suprem. En el moment de contestar a les preguntes de l’advocat de VOX, acusació popular de la causa, els dos exx-diputats es van negar a testificar al·legant
objecció de consciència davant d’un formació obertament ‘masclista i xenòfoba’ i que no es podia ‘normalitzar la presència de l’extrema dreta en un judici discutible i de caràcter polític’.



Davant la negativa de testificar, Manuel Marchena, president del tribunal, els va imposar una multa de 2.500€ a cadascú que van ser sufragats amb les aportacions de la ciutadania a la Caixa de Solidaritat.



Vegeu les seves declaracions al Suprem:



















ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/eulalia-reguant-i-antonio-banos-citats-a-declarar-per-negar-se-a-contestat-les-preguntes-de-vox/?utm_source=push