dimarts, 11 de febrer del 2020

El TC torna a demanar a la fiscalia que persegueixi Torrent i la mesa a instància del govern Sánchez






PAÍS - PRINCIPAT






El govern espanyol va recórrer contra la moció a favor de l'autodeterminació presentada per la CUP
















Per: Redacció

11.02.2020  15:02





El ple del Tribunal Constitucional espanyol ha acordat per unanimitat acceptar el recurs presentat pel govern de Pedro Sánchez arran de l’acord de la Mesa del Parlament de Catalunya del 29 d’octubre de 2019, en què s’admetia a tràmit una moció de la CUP que al primer article expressava la voluntat del Parlament d’exercir de forma concreta el dret a l’autodeterminació i de respectar la voluntat del poble català.



També de l’acord del 5 de novembre de 2019, en què la Mesa va rebutjar les sol·licituds de reconsideració plantejades pel PSC, Ciutadans i el Partit Popular. L’alt tribunal argumenta que ‘el seu contingut objectivament contrari a la Constitució no era difícil de constatar’.



El text afegeix que el ple del tribunal considera que el Parlament ‘ha tornat a actuar de
manera inequívoca per a exercir el dret a l’autodeterminació, cosa que evidencia que aquesta cambra insisteix en negar-se a complir les resolucions del Tribunal Constitucional i persegueix continuar amb l’inconstitucional procés secessionista de Catalunya’.








 








ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/el-tc-torna-a-demanar-a-la-fiscalia-que-persegueixi-torrant-i-la-mesa-a-instancia-del-govern-sanchez/