dilluns, 27 de gener del 2020

última hora : [EN DIRECTE] ERC accepta que es retiri la condició de diputat al president Torra



PAÍS - PRINCIPAT















Per: Redacció

27.01.2020  13:07




ERC ha acceptat que es retiri la condició de diputat del president Quim Torra. Així ho ha explicat el portaveu d’ERC Sergi Sabrià en una compareixença que ha fet després de la reunió de la mesa prèvia al ple d’aquesta tarda. ‘



Aquest matí, el secretari general de la cambra, Xavier Muro, ha informat la mesa que ha ordenat als serveis del parlament que procedeixin a retirar-li. A les 15.00 hores hi ha programada una sessió plenària, on s’espera l’assistència del president i votacions com ara el polèmic pressupost de la cambra.



Els membres de Junts per Catalunya a la mesa del parlament han presentat una proposta d’acord per a deixar sense efecte les instruccions del secretari general de la cambra, Xavier Muro, per a retirar l’escó del president Quim Torra. Així ho han traslladat el vice-president primer de la mesa, Josep Costa, i el secretari primer, Eusebi Campdepadrós, amb
l’argument que les instruccions de Muro que pretenen fer efectius els acords de la JEC contravenen l’ordenament jurídic i també la resolució del parlament de ratificació de Torra del 4 de gener. ‘Són nul·les de ple dret i no poden produir cap efecte’, diu la proposta d’acord que han presentat i que no s’ha aprovat per omissió, perquè no s’ha arribat a sotmetre a votació.



La proposta demanava de deixar sense efecte les instruccions del secretari general del parlamemt, confirmar la condició de diputat de Torra, requerir a la JEC que anul·li l’acord del 23 de gener. Però la proposta no ha tirat endavant. Fonts de JxCat atribueixen la responsabilitat al president de la cambra, Roger Torrent, que no l’ha sotmès a votació perquè considera que és una qüestió merament administrativa. Segons fonts d’ERC perquè no hi havia acord entre els tres grups independentistes a l’hora de sotmetre-la a votació.



D’altra banda, la Junta Electoral provincial ha informat que el secretari de l’organisme, José Marín, anirà aquesta tarda a la cambra per lliurar les credencials de l’escó de Torra a Maria Senserrich, que formava part de les llistes de Junts per Catalunya, però que ha deixat la política activa. A més a més, l’Assemblea Nacional Catalana ha convocat una concetració a l’exterior del parlament per defensar-ne la sobirania.



Us oferim tota la informació d’última hora.

13.21
Els membres de Junts per Catalunya a la mesa del parlament han presentat una proposta d’acord per a deixar sense efecte les instruccions del secretari general de la cambra, Xavier Muro, per a retirar l’escó del president Quim Torra. Així ho han traslladat el vice-president primer de la mesa, Josep Costa, i el secretari primer, Eusebi Campdepadrós, amb l’argument que les instruccions de Muro que pretenen fer efectius els acords de la JEC contravenen l’ordenament jurídic i també la resolució del parlament de ratificació de Torra del 4 de gener. ‘Són nul·les de ple dret i no poden produir cap efecte’, diu la proposta d’acord que han presentat i que no s’ha arpovat per omissió, perquè el president de la cambra, Roger Torrent, no les ha sotmès a votació.



La proposta demanava de deixar sense efecte les instruccions del secretari general del parlamemt, confirmar la condició de diputat de Torra, requerir a la JEC que anul·li l’acord del 23 de gener.






 



 









ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/directe-futur-legislatura-parlament-torra/