dilluns, 6 de gener del 2020

El Parlament Europeu desautoritza la JEC i reconeix Junqueras com a eurodiputat



PAÍS - PRINCIPAT






En un comunicat, el Parlament Europeu informa que Junqueras, Puigdemont i Comín han de prendre possessió dels seus escons en el ple del 13 de gener














Per: Redacció

06.01.2020  13:49




El Parlament Europeu ha informat en un comunicat que espera que Oriol Junqueras pugui prendre possessió del seu escó en el ple del 13 de gener, conjuntament amb Carles Puigdemont i Toni Comín. D’aquesta manera, la cambra reconeix la immunitat de Junqueras, tal com va fer el Tribunal de Justícia de la Unió Europea el 19 de desembre, i desautoritza la Junta Electoral espanyola (JEC) que va decidir inhabilitar-lo, tot i que el Tribunal Suprem espanyol encara no s’ha posicionat sobre la sentència del TJUE.











En el comunicat, el Parlament Europeu explica que en el pròxim ple Junqueras, Puigdemont i Comín seran reconeguts com a eurodiputats des del juliol passat, quan la
cambra europea es va constituir. L’anunci es produeix poc després que la Comissió Europea hagi refusat de comentar la decisió JEC. De totes maneres, el portaveu de Justícia, Christian Wigand, ha recordat que correspon al Tribunal Suprem espanyol i al Parlament Europeu analitzar les conseqüències de la sentència.



Puigdemont i Comín fan els tràmits definitius per rebre les acreditacions del Parlament Europeu



‘Correspon ara al Tribunal Suprem i al Parlament Europeu analitzar les conseqüències de la sentència. Entenem que això està en marxa ara, no comentem els detalls d’aquest procés. Sobre la posició adoptada per la JEC, el procés està en marxa i correspon al Tribunal Suprem avançar’, ha dit.








ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/el-parlament-europeu-desautoritza-la-jec-i-reconeix-junqueras-com-a-eurodiputat/